Bpharm gyógyszerész

Általános információk

Program leírás

Jelölteket keres beléptetését a program, ami a Bachelor of Pharmacy (B.Pharm.) Fokozat meg kell felelniük a minimális felvételi követelményeket az egyetem. Ezen kívül a következő követelmények vonatkoznak a College of Pharmacy.

100 szint (Pre-fok)

Beléptetését 100 szint (Pre-Degree) jelöltek át kell haladnia angol nyelv, matematika, fizika, kémia és biológia hitel szinten a nyugat-afrikai iskolai bizonyítvány (WASCE), Senior Secondary School Certificate Vizsgák (SSCE) vagy GCE "O" szint vagy azzal egyenértékű, nem több mint két ülés, valamint egy elfogadható lépés a University érettségi vizsgák, ahol szükséges.

200 szint (Direct Entry)

Jelölteket keres Direct Entry Belépő 200 szintű program kell amellett, hogy a fent említett követelményeknek, évente legalább egy Bachelor diploma (2. osztály Hons. egy elismert egyetemen) a kémia vagy a biológia, vagy megfeleltek a fizika, kémia és biológia vagy jelentkezőknek, akik megfeleltek Botanikai helyett a Bilogy vagy Állattani lehet fontolni a bevezetést. A pass matematika vagy statisztika a GBE "A" szint is elfogadható helyett fizika. A pass a HSC Általános könyv is elfogadható helyett hitel angol nyelv a GCE "O" szintű vagy WASC / SSCE.

fokú követelményeknek

A jelentkezőknek elismerte, hogy a Bachelor of Pharmacy (B.Pharm.) Végzettség köteles: 1. Kövesse jóváhagyott tanulmányok legalább öt tudományos ülés (azok számára bevezetett 100 szint), vagy négy egyetemi ülés (azok számára bevezetett 200 szint); végzettséggel, vagy egyetemisták más egyetemek képesítéssel a szenátus által elfogadott a Igbinedion Egyetem, Okada engedélyezni lehet befejezni a követelmények érettségi a főiskola alatt nem kevesebb, mint két akadémiai ülés után érettségi.

2.. Megfeleljenek az ilyen egyéb előírások és követelmények lehet előírni. Minden jelölt köteles részt venni legalább 75% -át minden előírt tanfolyamot annak érdekében, hogy jogosultak legyenek a vizsgálat.

3.. Vizsgálat nélkül: Minden végi természetesen vizsgálatok kerül sor végén minden félévben. Amellett, hogy az írásbeli vizsgán, persze vizsgálatok járhat orals és / vagy gyakorlati.

Kivételek: 1. Matematika: A jelentkezőknek, akik megfeleltek a matematika emelt szintű (érettségi vagy HSC vagy az egyetem 100 szintű matematika természetesen mentesíteni lehet a matematika, a 200 szinten.

2.. Élettani, anatómia és biokémia: A jelentkezőknek, akik megfeleltek az ilyen tanfolyamok 200 szinten Igbinedion Egyetem, Okada vagy diplomával ezeket a tárgyakat lehet mentesíteni az ilyen tanfolyamok megfelelő.

3.. Általános tanulmányok: A jelentkezőknek, akik már átestek az általános vizsgálatok során Igbinedion Egyetem, Okada nem szükséges regisztrálni az ilyen tanfolyamok.

A folyamatos értékelés

Folyamatos értékelés Évközi részét képezhetik a kifutó pálya osztályozás. A teljes támogatás nem haladhatja meg a 25%.

Haladás az egész program

Alkalmasságát, hogy diákjaink egy évben a program, hogy a következő, és érettségi, fogja meghatározni az kielégítő természetesen a munka és a vizsgák. A minimális megfelelési szint minden tanfolyamok 200-500 szintek 50%, kivéve Pharmacy Jog és adagoló vizsgák, ahol a megfelelési szint a 60% (követelményeket a gyógyszerészek "Tanács Nigéria). A megfelelési szint a 100 szintű képzés esetén 40%. Minden döntés a fejlődés egy diák kell alávetni jóváhagyása Szenátus javaslatára az igazgatóság tanulmányok a College of Pharmacy.

Utolsó év (500 szint) a hallgatók kötelesek megismételni minden sikertelen tanfolyamok egy menetben minden kurzus a B.Pharm. szak előtt kötelező a hallgató diplomás. Normális esetben nem jelölt meg kell tenni, hogy több mint hét tudományos ülés (beleértve az előre képzés) befejezni a B.Pharm. szak.

Utoljára frissítve ápr. 2017

Az iskoláról

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Tovább

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Kevesebb