Bmls orvosi laboratóriumi tudomány

Általános információk

Program leírás

Megállapító jogszabály a College of Health Sciences

Az oktatás (National Minimum Standards és intézmények létrehozása (módosítás) rendelet 1993, más néven sz 9. január 1-jétől 1993 a jogszabályok, amelyek Certificate No. 0001 az április 24-én kiadott 1999-es a tisztelt oktatási miniszter nevében a szövetségi katonai kormány.

Célkitűzések a testület

a. Szervezésére és kurzusokat kínáljanak utasításokat vezető fokú, oklevelek, bizonyítványok és más egyetemi végzettséggel és megkülönböztető jegyei, orvosi vizsgálatok, és olyan kapcsolódó tanulmányokat írhat elő a szenátusban.
b. Megszervezéséhez és képzés és a tanfolyamok, hogy vezető egyetemi diplomával vagy sem az ilyen személyek számára esetlegesen előírt szenátus
c. Rendezni, és konferenciák, szemináriumok, tanulmányok a köz műveltség.
d. Ahhoz, hogy megoldjuk a problémát akut hiány egészségügyi személyzet Nigériában, Afrika és a világ egésze.
e. Hogy kitöltse az űrt létre agyelszívás az egészségügyi személyzet Nigériában.
f. Ahhoz, hogy ösztönözzék az orvosi kutatás minden területén orvosi törekvés.
g. Annak érdekében, hogy a minőség fenntartásának és szabványok Medical Education mind graduális és posztgraduális szinten.
h. Annak érdekében, hogy minőségi egészségügyi oktatás mind graduális és posztgraduális szinten annak érdekében, hogy készítsen hatékony és nagyon ügyes orvos szentelt a Primary Health Care szállítás; és a tanítás a Medical Sciences.
én. Termelni orvosok, akik támogatni fogják a legmagasabb etikai norma a szakma.
j. Semmilyen más funkciót kell előírni a szenátus az egyetem.

Összhangban a misszió az egyetem, amely fejleszteni az emberi elme, hogy kreatív, innovatív, kutatás-orientált, illetékes szakágban, tájékozott a vállalkozási kedv és a szolgálatnak szentelt, az Orvosi Laboratóriumi Tanszék tanfolyamokat vezető odaítélési bachelor Orvosi Laboratóriumi Tudomány (BMLS) kitüntetéses diplomát.

Orvosi Laboratóriumi tudomány olyan ígéretes és dinamikus szakma, amelyet arra terveztek, hogy a széles bázis az alapvető tudományos ismeretek és annak alkalmazása oly módon, hogy a diplomások jól felkészült a változó igényeinek a modern tudományos ismeretek figyelembevételével a döntő szerepet az egészségügyi ellátórendszer. A képzés teszi ki a diákokat, hogy alkalmazása orvosi laboratóriumi tudomány az olyan kulcsfontosságú területeken, mint például a klinikai diagnosztikai szolgáltatások, ételek és italok, a gyógyszeriparban, Sörgyárak segédprogram osztályok például víz Corporation, tudományos és kutatási intézmények.

A képzés is kiteszi a diákokat, hogy Basic Medical Sciences és az alapvető területeken, mint a klinikai kémia, hematológia / Vérellátó Science, Orvosi Mikrobiológiai / parazitológia, kórszövettani, Immunology / immunkémiai, valamint a laboratóriumi menedzsment és műszerek. Mód belépés által UME (5 éves program) és közvetlen bevitel (4 éves progam). A diákok számára elfogadott BMLS program várhatóan regisztrálni a Medical Laboratory Science Council of Nigeria (MLSCN) és indexelni kell a hallgatói képviselők hamarosan a belépés után a program. A sikeres befejezése a BMLS program indukció a szakma és a kötelező egyéves gyakornoki megelőző NYSC program diplomások regisztrált munkatárs Orvosi Laboratóriumi Science Council of Nigeria (AMLSCN) a szakmai szervezet, MLSCN, ha eleget tesz az egyéb követelményeknek.

Filozófia a PROGRAM

A Bachelor of Science orvosi laboratóriumi fokozat célja, hogy: 1. Jelölje ki azt a központi szerepet, hogy a laboratóriumi vizsgálat a komponensek biológiai folyadékok, vér, vizelet, liquor, váladék váladékok, szöveteket vagy szerveket, játszanak a diagnózis, kezelése és prognózisa betegségek. 2.. Megfelelő lebonyolítási képes vezető szerepet játszanak a képzés és a gyakorlat Orvosi Laboratóriumi Tudomány. 3.. Hogy a diákok megszerezzék a szükséges szakértelemmel, hogy készítsen biológiai és diagnosztikai reagensek, valamint legyártja felszerelések, javítás, vagy akár a meglévők módosítására, és frissíteni a régi technikák és kitaláljon új diagnosztikai eljárások.

PROGRAM CÉLJA

1.. Hogy tartsa fenn a tudományos normák által meghatározott Igbinedion Egyetem, Okada. 2.. Szervezésére és tanfolyamokat és egyéb kapcsolódó tanulmányok egyetemi hallgatók előírhatja a nigériai Egyetem Bizottság (NUC), Orvosi laboratóriumi Science Council of Nigeria (MLSCN) és a Szenátus az egyetem, ami a díjat a Bachelor of orvosi Laboratóriumi Tudomány (BMLS). 3.. Hogy segítse a diákokat a tanulásban, hogy megoldja a problémákat, kiteszik őket a problémás helyzetek és megoldásuk a kutatásban. 4.. Képzésére és egyetemi hallgatók, hogy töltse ki az igényeinek megfelelő munkaerő, az ország orvosi laboratóriumi tudomány. 5.. A végzős szakmai orvosi laboratóriumi tudósok képesek a magas színvonalú laboratóriumi szolgáltatások magánszemélyek, családok és közösségek a különböző háttérrel és a különböző szociális és kulturális háttér nemzeti és globális szinten. 6.. Termelni orvosi laboratóriumi tudósok, akik megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, és akik vállalják a továbbképzés specializáció felé. 7.. A vonat a kutatás a tudósok, akik képesek arra, hogy kutatások a különböző tudományágak Orvosi Laboratóriumi Tudomány. 8.. Javításához járul hozzá Orvosi Laboratóriumi Tudomány gyakorlatban résztvevő interdiszciplináris kutatás, felhasználva a kutatás folyamata és közzététele kutatási eredmények Orvosi Laboratóriumi Tudomány gyakorlat helyzetekben.

Felvételi követelmények

 • Hatályba 100 szint
 • A jelentkezőknek meg kell felelniük a minimális Egyetem követelményeket a felvételi, és ezért a hitelhez angol nyelv, kémia, biológia, fizika és matematika SSCE, vagy ezzel egyenértékű, legfeljebb két ülés egy fontos lépés a közös felvételi érettségi vizsga (ajtófélfa ) és az azt követő Egyetem érettségi (post-UME).
 • Hatályba 200 szint
 1. A jelentkezőknek gazdaság három GCE A / L biológia, kémia és a fizika, valamint az O / L csapat öt tantárgyból - matematika, fizika, kémia, biológia és az angol nyelv.
 2. <li>   A jelentkez&#337;knek, akik &aacute;t m&aacute;s karok az egyetem megfelel&#337; el&#337;felt&eacute;teleket.</li>
  <li>   B.Sc. diplom&aacute;t relev&aacute;ns diszcipl&iacute;n&aacute;k, mint a &Aacute;llattani, mikrobiol&oacute;gia, anat&oacute;mia, &eacute;lettan, biok&eacute;mia stb; mivel a szen&aacute;tus &aacute;ltal elfogadott.</li>
  <li>   HND megfelel&#337; ter&uuml;leteken, mint a szen&aacute;tus &aacute;ltal elfogadott.</li>
  <li>   Inter &eacute;s intra- szen&aacute;tus University &aacute;tad&aacute;sa megfelel&#337;en a Igbinedion Egyetem felv&eacute;teli.</li>
  

tanfolyam időtartama

A Bachelor of Science orvosi laboratóriumi szak időtartama öt (5) év közös felvételi érettségi jelöltek és négy (4) évre vonatkozó közvetlen belépés jelöltek.

Utoljára frissítve ápr. 2017

Az iskoláról

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Tovább

The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Kevesebb