Biomedicin mester

Általános információk

Program leírás

Ról ről

A biomedicin mesterképzési program egyedülálló képzési lehetőséget kínál a molekuláris biotudományokban, az orvostudományban az UEF Orvosi Iskolájában. A képzés továbbfejleszti ismereteit a molekuláris biomedicin legújabb fejlesztéseiben és transzlációs lehetőségeiben, a genom alapú prognosztika és diagnosztika, valamint a személyre szabott kezelésekre összpontosítva.

Az értekezés alapú doktori program kutatási-intenzív, és a tapasztalt pedagógusok és tudósok fejlesztették ki a Biomedicina Intézetben, az AI Virtanen Molekuláris Tudományok Intézetében és a Gyógyszertári Intézetben. Ez szilárd hátteret biztosít például a gyógyszeriparban és a biotechnológiai iparágakban, valamint a posztgraduális tanulmányokhoz. A mester szakdolgozatot az UEF kutatócsoportjaiban vagy ipari partnereknél végzik.

Karrier

A biomedicinák szakértői egyre fontosabb összeköttetésben vannak az orvostudomány és a természettudományok között. A holnapi munkaerőpiacon ezek a szakértők teljesen újfajta szerepet kapnak. Szükség van a kutatásban, a vállalatokban és az egészségügyi ágazatban dolgozó orvosbiológiai szakemberekre is. Például a személyre szabott betegellátás megköveteli a betegségek molekuláris mechanizmusainak megértését, valamint a gyorsan fejlődő technológiák és adattömegek elsajátítását. A biomedicina egy olyan nemzetközi terület, ahol könnyebb a külföldön munkát találni, mint például az orvostudomány területén, ami szorosabban szabályozható az országban. A nemzetközi karrierlehetőségeket fokozza az a tény, hogy az orvosbiológiai oktatás angol nyelven történik

A biomedicin szak végzős diploma dolgozik

  • kutatók (egyetemek, kutatóintézetek és gyógyszeripari, biotechnológiai, orvosi eszközök \ t
  • fejlesztési és minőségirányítási tisztviselők
  • orvostudományi kapcsolattartók (olyan egészségügyi tanácsadó szakemberek, akiket a fent említett vállalatok foglalkoztatnak)
  • tanárok (egyetemek, szakoktatók)
  • tisztviselők (állami / önkormányzati, uniós ügynökségek)
  • vállalkozók

Tandíj és ösztöndíjak

Azok a hallgatók, akik nem EU / EEA tagállam állampolgárai *, kötelesek fizetni 15 000 eurós tanév után fizetendő tandíjat. A mentességekkel kapcsolatos részletekért látogasson el a Studyinfo oldalra

A University of Eastern Finland nem EU / EGT diákok ösztöndíjait nyújtja, azaz a nem-EU / EGT diákok 80 százaléka a Biomedicine MSc programban részleges tandíj-mentesség formájában kap ösztöndíjat. Az ösztöndíjakról a pályázók tudományos érdeme alapján döntenek.

Az ösztöndíjakat két tanévre ítélik oda azzal a kikötéssel, hogy a hallgatónak évente 55 ECTS kreditet kell kitöltenie. Az akadémiai rektor a második tanévre vonatkozóan diszkrecionális ösztöndíjat nyújthat azoknak a hallgatóknak, akik keresettek, de nem sikerült ösztöndíjat kapni az első évükre. Az első tanévben a hallgatók előmenetelével kapcsolatos tanulmányi kreditek előfeltétele a diszkrecionális ösztöndíjakra is vonatkozik.

Az ösztöndíjra nincs külön kérelem. Minden pályázónak ki kell töltenie a hallgatói jelentkezési lapot. Azok a pályázók, akik ösztöndíjat kérnek, kiegészítenie kell az „Ösztöndíj iránti kérelmet”, amelyet a hallgatói jelentkezési lap végén talál. Az ösztöndíjról szóló döntést a hallgatói befogadással együtt hozzák meg, és a hallgatót értesítik az eredményről az elfogadó levélben.

Az ösztöndíj nem fedezi az életköltségeket. A diákok várhatóan a saját pénzügyi forrásokból fedezik az összes életköltséget (kb. 800 € havonta) és egyéb tanulmányi költségeket.

Egyéb kötelező díj: a hallgatói tagság tagja. További információk a Diákegyetem honlapján találhatók.

* EU-országok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália , Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és Gibraltár.

EGT-országok: Izland, Liechtenstein és Norvégia.
Svájc (nem EU / EGT).

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Tovább

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Kevesebb