Biomedicinális Felületi Tudományok Mestere

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás


A program platformot teremt a felszíni tudomány biomedicinában és biotechnológiában való részvételének megértéséhez. Elméleti ismereteket és gyakorlati ismereteket szerezhet az orvosbiológiai tevékenységek olyan területein, amelyek a biomedicina, a kémia vagy a biológia hagyományos tudományágain túlmenő szaktudást igényelnek.

Aktív kapcsolatok

A programot a regionális iparral szoros együttműködésben hajtják végre, és naprakész áttekintést nyújt az orvosbiológiai technológia területén végzett kutatási és fejlesztési munkáról. Az oktatást kutatók és tanárok végzik, akik részt vesznek egy ipari szempontból releváns kutatási hálózatban, amelyet a „Biofilms - bio interfészek kutatási központja” elnevezésű profilnak hívnak. Kísérleti létesítményeink egyesítik a kémiát, a sejt- és molekuláris biológiát, valamint a bioanalitikai laboratóriumokat.

A tanulmány formái

Különböző pedagógiai formákat alkalmazunk, nagy hangsúlyt fektetve a kutatási kérdésekre az orvosbiológiai termékek fejlesztésében. Az együttműködést a környező orvosbiológiai iparral a CDIO, a Conception - Design - Implement - Operate projektek útján folytatják.

Mi az orvosbiológiai felszíni tudomány?

Az orvosbiológiai felszíni tudomány a felszíni kémia elméleti és gyakorlati integrációjának ismerete és megértése a sejtbiológia, immunológia, molekuláris biológia és nanotechnológia alkalmazott vonatkozásaiban. Az orvosbiológiai felszíni tudomány a felszíni kémia speciális ismereteire vonatkozik a sejtbiológia, immunológia, molekuláris biológia, nano-biotechnológia és kolloid kémia alkalmazott területein, valamint ezen alapelvnek az orvosbiológiai felszíni tudományba történő integrálásának alapvető ismereteire.

Főbb orvosbiológiai iparágak

Kábítószerek és biotechnológia

  • kis molekulák - szintetikus szerves molekulák
  • biológia - élő organizmusok által előállított biológiai molekulák (biotechnológia)

Készülékek és diagnosztika

  • orvostechnikai eszközök gyártása
  • diagnosztika - IVD (in vitro diagnosztika)

Belépési követelmények

  1. Bachelor diploma (180 kredit) vagy azzal egyenértékű kémiai, biokémiai, orvosbiológiai technológiát, orvosbiológiai módszereket és technológiát, orvosbiológiai laboratóriumi tudományt, vagy a program szempontjából releváns egyéb természetes, orvosi, mérnöki vagy technológiai területeken, legalább 15 kredit kémia és / vagy biokémia.
  2. Az angol B vagy az angol 6 megfelelője a svéd középiskolában.

Szervezet

A Mesterfokozat (120 kredit) odaítélésének feltétele, hogy a hallgató egy önálló projektet (fokozatot) teljesítsen legalább 30 kreditért a fő tanulmányi területen. A végzettségi projekt kevesebb, mint 30 kreditből állhat, de legalább 15 kreditből, ha a hallgató a második ciklusban legalább 15 kredit összegű önálló projektet készített a fő tanulmányi területen, vagy azzal egyenértékű egy külső tanulmányi programból Svédország.

Tartalom

Tanfolyamok listája:

  • Biomedicinális felületi tudomány, mesterképzés (kétéves), 120 kredit - 2020 ősz (Malmö nappali órája 100%)
  • Biomedicinális felületi tudomány, mesterképzés (kétéves), 120 kredit - 2020 ősz (Malmö nappali órája 100%)
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place.

Malmö University strives to be part of society at every level. Whether that is regionally, nationally or globally, its focus is making the world a better and fairer place. Kevesebb