Biomedical Science Bachelor

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

 • Magas fokú rugalmasság, amely lehetővé teszi egy fő és két kisebb tanulmányi terület kiválasztását, amelyek megfelelnek az Ön érdekeinek.
 • Fejlessze az iparágra vonatkozó gyakorlati készségeket, és a legmodernebb technológiát használja az első évben kezdődő laboratóriumi osztályokban.
 • Tapasztalatot szerezhet egy felügyelt munkahelyen az ipar, a klinika vagy a kutatásorientált munkahelyen.
 • Tanítsák azokat a tudományos vezetőket, akik úttörő felfedezéseket tettek az orvosbiológiai tudományban.
 • Bővítse karrierlehetőségeit azzal, hogy párosítja ezt a fokozatot az üzleti életben vagy a jogban.

Miért válassza ezt a tanfolyamot?

Ez a kurzus nagyfokú rugalmasságot kínál Önnek, ha lehetőség van egy fő és két kisebb terület kiválasztására. Ez lehetőséget ad arra, hogy felfedezze azokat a területeket, amelyek érdeklik az Ön számára, valamint tudás és készségek fejlesztése a feltörekvő prioritások és a foglalkoztatás területén. Ön is végezhet tanulmányokat az egyetem egész területén, beleértve a jogot, az üzletet, a mérnöki tevékenységet vagy az innovációt és a vállalkozói szellemet.

Önöket az Egészségügyi és Biomedicinális Innovációs Intézet vezető kutatói, a transzlációs kutatóintézet és a főbb Brisbane-kórházak partnerkutatási létesítményei tanítják. Az elmúlt években a QUT kutatók úttörő felfedezéseket tettek a rákbiológiában, a fertőző betegségekben, a szöveti tervezésben és a vakcinák fejlesztésében.

Lehetőséged lesz arra, hogy valódi tapasztalatot szerezzen egy felügyelt munkahelyen keresztül az ipar, a klinikai vagy a kutatás-orientált munkahelyen.

A gyakorlati képzés fejlesztése a korszerű oktatási és kutatási laboratóriumokban tartott laboratóriumi osztályokon való részvétel révén. A kurzus minden egysége laboratóriumi komponenst tartalmaz, így fejlesztheti és gyakorolhatja a kulcsfontosságú technikai készségeket, felfedezheti a valós kísérleteket és esettanulmányokat, és olyan környezetben tanulhat, amely ösztönzi az együttműködést és a fejlett gondolkodási folyamatokat.

Kritikus gondolkodóként diplomázni fog, aki saját innovatív ötleteit fejlesztheti és sikeresen tudja megvalósítani számos klinikai, kutatási és iparági pályán.

Tanulmányi területek

Anatómiai tudományok - A gyakorlati ismeretek megteremtése a szövettan, az orvosi kép értelmezése és a szervek azonosítása terén. Vizsgálja meg a valódi példákat a QUT kiterjedt csontváz gyűjteményével, filmkönyvtárával, patológiás múzeumával és emberi ragadozóival. Lehetőséged lesz arra, hogy egy disszekciót végezzen az Orvosi Mérnöki Kutatóintézetben, fejlesztve a kritikus sebészi ismereteket és az anatómiai variabilitást, a patológiát és a hatékony orvosi kommunikációt.

Sejt- és molekuláris biotechnológia - Ismerje meg a sejtek szerkezetét, működését és tulajdonságait, valamint azt, hogy a sejtek szabályozása és a genetikai és molekuláris szinten manipulálható. Vizsgálja meg a dezoxiribonukleinsav (DNS) és a ribonukleinsav (RNS) közötti kölcsönhatásokat és az ebből eredő fehérje bioszintézisét, és laboratóriumi képességeket fejlesztett ki a sejtmolekuláris biotechnológiai pályára.

Humán biokémia - tanulmányozzuk a biomolekulák (fehérjék, lipidek, cukrok és DNS) szerkezetét, működését és tulajdonságait, valamint az emberi szervezetben az egészséges sejtek és szövetek mindennapi működését szabályozó molekuláris gépeket, az emberi betegségek molekuláris alapját, és hogyan A diagnosztikai technológiák és a kezelési stratégiák befolyásolják a sejtek kontextusában a biokémiai folyamatokat. Ön egy kutatási projektet fog végrehajtani egy mentorált problémás tanulási környezetben.

Emberi fiziológia - Az emberi test ismerete és annak rendszerei az egészség megőrzése érdekében alapvető fontosságúak az egészség, a betegségek, a diagnosztikai technológiák és a kezelések alapjainak megértéséhez. Ön kritikusan tervezi meg és vállalja a laboratóriumi kutatásokat humán fiziológiában. A magas színvonalú tanulóknak lehetőségük van arra, hogy tanulmányaikat egy klinikai fiziológiai kiskorúhoz igazítsák, amely magában foglalja a 400 órás szakmai gyakorlatot.

Fertőzés és immunitás - Az emberi fertőző betegségek világszerte több mint 25 százaléka a haláleseteknek és a megbetegedő betegségeknek, ami óriási pénzügyi és társadalmi hatással van egészségünkre és jólétünkre. A fertőző betegségek elleni szerek közé tartoznak a baktériumok, vírusok, élesztők, gombák és paraziták. Alapos ismereteket szereznek ezekről az ágensekről, feltárva biológiájukat a celluláris és molekuláris szinten, és hogyan okoznak emberi betegséget, valamint a diagnózis, a kezelés, az ellenőrzés és a megelőzés csúcstechnológiájával.

Mi várható

A biomedicinális tudósok képzése az orvosi gyakorlatot alátámasztó tudományos tudományágakban történik. Tanulmányozzák, hogy a test hogyan működik normálisan, vizsgálja meg, hogy a betegség vagy a sérülés hogyan zavarja a normális funkciót, és új kezelési stratégiákat dolgoz ki ezekre a betegségekre. A legmodernebb technológiák alkalmazásában jártas szakemberek az egészségügyi szakemberek felelősek a jelentős egészségügyi előrehaladásért, beleértve az oltóanyagokat, az antibiotikumokat és az őssejt-terápiákat.

Dupla fok

A karrierlehetőségeket még tovább bővítheti, ha ezt a fokozatot az üzleti életben vagy a jogban párosítja.114244_Image8CIF_5837Wx3987H.jpg

Karrier eredmények

Ez a kurzus ideális olyan tudósok számára, akik helyi, országos és külföldi foglalkoztatási lehetőségekkel rendelkeznek. A diplomások sok területen dolgoznak, és kutatóintézeteknél, egyetemeken, kórházaknál és biotechnológiai vállalatoknál is dolgozhatnak. A tanácsadói, tudományos újságírás és az új diagnosztikai és kezelési termékek fejlesztésében és forgalmazásában részt vevő vállalatoknál egyre több munkalehetőség van.

Azok a diplomások, akik tanulmányaik részeként teljesítik a klinikai fiziológiát, szintén alvás-tudósként, idegtudósként, légző tudósként vagy szívkutatóként működhetnek.

Ez a kurzus szilárd alapot ad a hallgatóknak, akik az orvosi és a kapcsolódó egészségügyi posztgraduális tanulmányokat kívánják folytatni. A posztgraduális tanulmányok lehetőséget adnak a diplomásoknak arra, hogy vezető szerepet töltsenek be az orvosbiológiai tudományban, valamint a saját kutatási laboratóriumuk működtetéséhez és új termékek létrehozásához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

Szakmai felismerés

Az utolsó évben kiválasztott egységektől függően a diplomások a következő szervezetek valamelyikébe vehetnek részt: Ausztrál Orvosi Kutatási Társaság, Ausztrál és Új-Zéland Társadalmi és Fejlődési Biológiai Társaság, Ausztrál Biokémiai és Molekuláris Biológiai Társaság, Ausztrál Klinikai Biokémikusok Szövetsége, Ausztrál Mikrobiológiai Társaság, Ausztrál Idegtudományi Társaság, Ausztrália Endokrin Társasága, Reproduktív Biológiai Társaság, Ausztrál és Új-Zéland Klinikai Anatómiai Szövetsége, Ausztrál és Új-Zéland Csont- és Ásványi Társaság, valamint Ausztrál és Új-Zéland Törvényszéki Tudomány Társadalom.

Lehetséges pályafutás

 • Biokémikus
 • Egészségügyi laboratóriumi tisztviselő
 • Biomedical Science Researcher
 • Biotechnológia tudós
 • Szív- és érrendszeri tudós
 • Egészségügyi kutató
 • Laboratóriumi asszisztens
 • Laboráns
 • Orvosi berendezések értékesítése
 • Orvostudomány (további vizsgálat után)
 • neurofiziológus
 • Reprodukciós technikus
 • Légzőszervi tudós
 • Tudós
 • Alvó tudós114246_Image2QUT_KG_Education_Building.jpg
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Tovább

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Kevesebb
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Több Kevesebb