Biológiai Orvostudományi és Klinikai Technológia Bachelor of Biomedical Technikus szakág

Általános információk

Program leírás

A tanulmányi program általános jellemzői

Egyetemi végzettség, amely a bolognai nyilatkozat szerint része a strukturált felsőoktatási tanulmányoknak. Teljes munkaidőben csak 3 éves tanulmányi idővel lehet tanulni. A diploma megszerzése után, azaz a diplomamunka sikeres megvédése és a záró állami vizsga átadása után, a diplomás diplomát szerez (rövidítve B.Sc.).

127433_photo-1562789363-3164f8a23bac.jpeg
Fotó: Trust "Tru" Katsande az Unsplash-en

A tanulmány célja

Az orvosbiológiai műszaki szakág az orvosbiológiai és klinikai technológiai tanulmányi program részeként, elsősorban gyakorlatilag orientált végzettségű hallgatókat készít, de mély elméleti háttér szükségessége miatt a jövőbeni hallgatókat felkészíti az orvosbiológiai kar utólagos mesterképzési programjaira is A Czech Technical University in Prague mérnöke, de a Cseh Köztársaságban és külföldön egyetemeken is.

A hallgatók elsajátítják a matematika, a fizika és a kémia elméleti és gyakorlati ismereteit, valamint a biológia, az orvosi terminológia, az anatómia és az emberi fiziológia alapvető ismereteit, amelyek szükségesek az emberi szervezet alapvető biológiai folyamatainak megértéséhez. Ezek nélkülözhetetlenek az orvosokkal és más orvosi személyzettel folytatott kommunikációhoz.

A hallgatók ismerik a szakmai kérdéseket is, amelyek középpontjában a működés alapelveinek megismerése, az orvosi technológia és az orvosi informatika alkalmazása, valamint a velük való hatékony munka képessége áll. A hallgatók megismerkednek az alkalmazandó jogszabályokkal, közgazdaságtangal és az egészségügyi intézmények vezetésével. A hangsúly a nyelvtudásra is koncentrál, amely a helyzetek elsajátítására összpontosít. Az orvosbiológiai szakembereknek ismeretekkel kell rendelkezniük.

A tanulmányi program végzőjének profilja

A főiskolai hallgató program gyakorlatilag orientált, széles körű műszaki ismeretekkel rendelkezik az orvosbiológiai és klinikai technológia területén, valamint nagyon jó nyelvtudással rendelkezik. A hangsúly a szervezeti és kommunikációs készségeken, valamint a csapatmunkán van. A hallgatók rendelkeznek tudással és készségekkel ahhoz, hogy tovább fejlesszék és elmélyítsék szakértelmüket az orvosbiológiai és klinikai technológia fejlődésével.

A diplomások képesek lesznek orvosi intézményekben dolgozni: orvostechnikai eszközökkel dolgozni, beleértve a képalkotó módszerekkel végzett vizsgálatok során nyújtott segítséget és a technikusok együttműködését igénylő egyéb vizsgálatok során nyújtott segítséget. Képesek lesznek ellenőrizni és karbantartani a műszereket, beleértve a metrológiát is, nyilvántartásaikat vezetni, az orvosi technológia és a kórházi információs rendszerek működésével kapcsolatos tevékenységeket elvégezni, felbecsülni a hiba eseteit és előkészíteni a megelőző intézkedéseket, működtetni a diagnosztikai szoftvert. részt vesz az orvostechnikai eszközök beszerzésében, ideértve a pályázatokat, az orvosi technológiai készletek tervezését és a műszaki személyzet oktatását az orvosi technológia működésével és a munkahelyi biztonsággal kapcsolatban.

Ezek a tevékenységek, amelyek szorosan kapcsolódnak a szakma gyakorlásához az egészségügyi ágazatban, kapcsolódnak az e területen alkalmazandó jogszabályokhoz. Tekintettel a kutatási és fejlesztési tevékenységre, különösen a kísérleti jellegű kutatásokra, a diplomások munkát tudnak találni kutatóintézetekben, valamint az orvosi berendezések fejlesztésével, gyártásával, tanúsításával, értékesítésével és szervizelésével foglalkozó cégekben, vagy az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos programok felépítése.

Tanulmányi terület

  • Orvosbiológus

Belépő vizsgák

  • Igen (motivációs levél angolul és interjú angolul)

Belépési követelmények

  • Jelentkezési lap
  • Középiskolai diploma hiteles másolata és a tanulmányok hiteles másolata, lefordítva angolra (hiteles fordítás)
  • Motivációs levél
  • Orvosi igazolás (orvosi jelentés)
  • igazgatási díj befizetésének igazolása
  • útlevél másolata
  • Jelentkezési díj: 32 EUR

Angol szint

  • Skype interjú útján ismeri fel
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Tovább

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Kevesebb