Bachelor's Degree Program ápolási

Általános információk

Program leírás

Sokoldalú szakma az egészségügyben és a jólétben

Az ápolás arról szól, hogy támogatja az emberek egészségét és jólétét egész életük során. A szakápoló szerepe az egyének, a családok és a közösségek egészségének védelme, előmozdítása és javítása az életminőség javítása érdekében.

Az ápolási képzési program nemzetközileg orientált szakembereket oktat az egészségügy területén. A tanulmányok biztosítják Önt a változatos egészségügyi ellátáshoz szükséges készségekkel. A program során a legfrissebb kutatási és bizonyítékokon alapuló ápolási gyakorlatokat bevonják a gyakorlati szakmai készségekbe.

Amint a vizsgálatok folytatódnak, az orvosi-sebészi ápolásra összpontosítanak, amely az akut és hosszú távú egészségügyi ellátásban, szociális jóléti szervezetekben, nemzetközi pozíciókban vagy vállalkozóként végzett ápolói pályafutásukra készül.

A tananyag az EU irányelvein alapul, és a képesítés megfelel az európai szabványoknak. Egészségügyi alapképzésként számos további oktatási lehetőséget kapsz Finnországban és külföldön.


Tanulmányi célok

A diploma célja a diákok nevelése az ápolók (RN) az egészségügyi ellátás területén. Az ápolónők védik, elősegítik és fokozzák az egyének, a családok és a közösségek egészségét, ezáltal javítva az életminőséget. A betegség és sérülés megelőzése, valamint a szenvedés enyhítése az ápolás alapvető elemei. Az ápolónők egész életen át támogathatják az embereket az egészség és a jólét előmozdításában, az egészség megőrzésében és a betegek gondozásában holisztikus módon.

A nővér egy olyan szakértő, aki önállóan és multidiszciplináris csoportokban végzi és fejleszti az ápolást. A tanulmányok biztosítják a hallgatók számára a szükséges készségeket a különböző egészségügyi ellátások. A program során a legújabb kutatási és bizonyítékalapú ápolási gyakorlatot beépítik a szakmai készségekbe. A tananyag az EU irányelvein alapul, így a képesítés megfelel az európai normáknak.


Az elméleti tanulmányok angol nyelven készültek. A finn nyelvet a klinikai képzésben használják.


Tanulmányi tartalom

A tanulmányok három szakaszra oszthatók: kezdeti, középső és fejlett. A kezdeti szintű tanulmányok a nevelés elméleti alapjait, a szakképzés kompetenciájának alapjait, valamint a farmakoterápia és a folyadékterápia alapjait tartalmazzák.

Középiskolai tanulmányok: járóbeteg-egészségügyi ellátás és Gerontológiai ápolás, orvosi ápolás, sebészi és perioperatív ápolás, nők, családok és gyermekek ápolási ügyfelekként, valamint mentális egészség és anyagellenes bánásmód.

A fejlett szakmai tanulmányok elméleti kurzusokból állnak, amelyek a krónikus betegségek ápolását és az akut ápolás ápolását és a klinikai képzést foglalják magukban.

A tanulmányok több mint egyharmada felügyeli a klinikai képzést különböző szimulált és hiteles egészségügyi környezetekben. A nyelvtanulmányok az egyetemi angol nyelvből és a finn vagy svéd foglalkozásúakból állnak, a hallgató iskolai végzettségétől függően. Modulok Az ápolási és projekttanulmányok fejlesztése és igazgatása a kezdeti stádiumú tanulmányoktól a fejlett szakmai tanulmányokig terjed.

Az egyetemi együttműködés lehetővé teszi a TAMK hallgatók számára, hogy az egyetemi tudományegyetemek hálózata keretében rendelkezésre álló kurzusok mellett választhatnak a tantárgyi egyetem által biztosított kurzusok közül 5 TAMK választható tantárgyi tanulmányokat.


Szakterület kiválasztása

Az ápolói továbbképzések szakképzési programja az orvosi-sebészeti ápolásra összpontosít, a hallgatókat az akut és hosszú távú egészségügyi intézményekben, a szociális jóléti szervezetekben és a nemzetközi pozíciókban, illetve vállalkozóként végzett ápolói pályafutás előkészítésében.


A tanulmányok szerkezete

A képzési program mértéke 210 ECTS kredit, és három és fél évig tart. A teljes munkaidős tanulmányok 2019 augusztusában kezdődnek. A tanulmányok három szakaszra oszthatók: kezdeti, középső és fejlett. Az első szakasz az első évben befejeződik. A középső szakasz az első év végén kezdődik, és három teljes félévre tart. A záró tanév során 30 kredit felsőfokú tanulmányokra lesz szükség.

  • Kezdeti, középfokozatú, fejlett szoptatási tanulmányok (109 kredit)
  • Felügyelt klinikai képzés (75 kredit)
  • Bachelor's thesis (15 kredit)
  • Nyelvismeret (6 kredit)
  • Választani Tanulmányok (5 kredit)

Végső projekt

Az alapképzés (15 kredit) célja, hogy kifejlessze és bemutassa az Ön tudását és szakértelmét a szakmai tanulmányaival kapcsolatos feladatokra. A vállalt feladatnak összhangban kell lennie a munka világának szükségleteivel, és fejlesztenie kell a szakmai gyakorlatokat, ismereteket és készségeket. A hallgatók képesek lesznek a bizonyítékokon alapuló ismeretek felhasználására, és az etikai kutatási alapelveket követik az ő tantárgyükkel.


internalizálása

A második vagy harmadik tanév során lehetőség van arra, hogy egy vagy két klinikai képzést külföldön egy 40 partner egyetem klinikai környezetének egyikén alkalmazzanak szerte a világon. A külföldi idõszak lehet projekt tanulmányokat is. A valódi nemzetközi és multikulturális tanulmányi tapasztalatok biztosításának más eszközei a nyelvtanulmányok, más nemzetközi diákok, a barát-családi tevékenységek, a nemzetközi projektek és a tematikus hetek.

A tanterv az EU irányelvein alapul, így a képesítés megfelel az európai szabványoknak, ezáltal lehetővé teszi a regisztrációt az érettségi után Finnországon kívüli európai országokban.


Karrierlehetőségek

Az ápolók a finnországi egészségügy különböző területein és szintjén dolgoznak. Az orvosi-sebészeti terápia óriási, az akut és hosszú távú egészségügyi ellátásokat, a szociális jóléti szervezeteket és a nemzetközi pozíciókat a területen vagy vállalkozóként lefedi.


Posztgraduális tanulmányi lehetőségek

A Bachelor of Health Care fokozatot megkapja a jogosult a mester programok Finnországban és külföldön. Finnországban a továbbképzés például az egészséggondozás, a közegészségügy és az ápolási tudomány területére terjedhet ki.

Tandíj és ösztöndíjak

A tandíj a tankötelezettségen kívüli diákok számára ösztöndíjrendszerben 9800 euró / tanévenként 9800 euró.

Nem kell fizetnie a díjat, ha Ön:

  • EU / EGT állampolgár
  • egyenértékű az EU / EGT állampolgárságával (azaz Svájc állampolgárával)
  • már Finnországban tartózkodik (folyamatos A vagy állandó P / P-EU tartózkodási engedély), vagy Finnországban kiadott EU kék kártyát. A mentességet élvező tartózkodási engedélynek érvényesnek kell lennie, ha tanulmányi kérelmet nyújt be, és legalább augusztus 1-ig, azaz amikor a tanulmányi jog megkezdődik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy másik EU / EGT országban a tartózkodási engedély nem mentesíti Önt a tandíjról.


ösztöndíjak

  • 50% korai madár ösztöndíj, ha az elfogadás 7 napon belül történik
  • Academic Award - ösztöndíjak 25% - 50% a szerzett kreditek és a GPA alapján

A hallgatók több okból is jogosultak az Academic Excellence ösztöndíjakra: kivételes tézisek, sikeres gyakorlatok vagy projektmunkák. Ezeket az ösztöndíjakat a TAMK R irányítja és ítéli oda

A hallgatókat család vagy szervezetek / cégek is támogathatják. TAMK jelenleg a jövőbeli diákok számára vállalati szponzorálást folytat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Tovább

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Kevesebb