Bachelor szülészetben

Általános információk

Program leírás

A szülésznői kurzus hároméves tanfolyam, amelynek célja a jövőbeli szülésznő elméleti-gyakorlati képzése.

A hangsúly a fiziológia, a nők egészségének előmozdítása és fenntartása mélyreható ismereteire az élet minden szakaszában, különös tekintettel az anya-csecsemő párra.

A képzés 180 kredit megszerzését foglalja magában, ebből 60 gyakorlati képzési tevékenységet. A professzionalizáló tevékenységet a képzés különféle területein részesítik előnyben egy klinikai oktatók hálózatának támogatása révén, amely minden egyes hallgató számára egyéni kapcsolatban áll.

A tantárgy végén a hallgató megfelelő szakmai önállóságot és klinikai megítélést mutat be a fiziológia elősegítésében, és képes lesz csapatmunkára a szülészeti-nőgyógyászati patológia kezelésében az orvosok felügyelete mellett.

A kurzusra való belépést nemzeti szinten tervezik.

A tanfolyam a nemzetközivé válás irányába mutat. Az Erasmus Plus és a Overword programon túl az „Universidade de São Paulo” -mal (Brazília) folytatott együttműködési protokoll lehetővé teszi a tanterv kiválóságán alapuló kiválasztásokat teljesítő hallgatók számára a „Obstetricia” fokozat megszerzését is. A brazil egyetemen, tehát a szakma gyakorlásának lehetősége mind Olaszországban, mind Brazíliában.

Kapcsolattartó a nemzetközi csereprogramokhoz:
Dott.ssa Laura Fieschi - e-mail laura.fieschi@unipr.it

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Kevesebb