Bachelor in Medicine, profil Global Health

Általános információk

Program leírás

Miért fontos az etnikum a cukorbetegség tanulmányozásában? Milyen kockázatot jelent a tuberkulózis manapság? Mit jelent a „egészséghez való jog”? Milyen hatással van a szegénység az egészségre?

Hogyan foglalkozik a betegek és kollégák kulturális sokszínűségével, amikor amszterdami háziorvos vagy (160 különböző nemzetiségű)? Hogyan igazítja a kezelési és megelőzési programokat az adott célcsoporthoz? Hogyan befolyásolják a globális járványok az Ön munkáját?

A globális egészségügyi tanulási közösségben a fő tényezőkre összpontosítunk, amelyek befolyásolják az egyének és a lakosság egész világát. Igényeiket nem lehet orvosolni önmagában az orvostudomány révén. Ezért a program bevezetést tartalmaz a pénzügyekről, a jogról, a társadalomtudományról, a környezettudományról, a geopolitikaról, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezetének és mások munkájáról.

A hallgatói csoport számos nemzetiségű. A közösség nyelve az angol. A Bachelor szakaszban be kell bizonyítania holland nyelvtudását, és esetleg el kell tanulnia hollandul, mielőtt beléphet az orvostudományi Master programba. A mester fázisban a legtöbb klinikai rotáció Hollandiában zajlik. Ennek ellenére kutatási elhelyezések és bizonyos klinikai rotációk Hollandián kívül is végrehajthatók.

Felkészítjük orvostanhallgatóinkat arra, hogy orvosokként dolgozzanak, kutatók vagy egészségügyi döntéshozókként dolgozzanak bárhol a világon.

Program

1. év

A feladatok az alapprogram témáival kapcsolatosak, és a klinikai ismereteket globális kontextusba helyezik. Az LC Global Health feladatai a témát bevezető nyitó szeminárium, két ülés kis csoportokban tapasztalt segítővel és egy záró szeminárium, ahol a csoportmunka eredményeit megvitatják és továbbfejlesztik a terület szakemberei. Valamennyi feladat során a hallgatók olyan kompetenciákat szereznek, amelyek relevánsak a későbbi orvosi teljesítés szempontjából, bárhol a világon.

Példa feladat vérszegénység: A hallgatók az alapprogramban megismerik a vérszegénységet (a vörösvértestek hiányát), tanulmányozzák a vérszegénység okait, valamint a globális epidemiológiát. Feltárják a genetikai eredet, a fertőzés, a táplálkozás stb. Okait. A számítógépes laboratóriumokban a hallgatók modellekkel dolgoznak, hogy kísérletezzenek a statisztikákkal és az epidemiológiával (amelyek a bizonyítékokon alapuló orvoslás alapját képezik). A hallgatók megtanulják, hogyan lehet megtalálni és értelmezni az orvosi szakirodalmat. A megszerzett ismeretekkel a hallgatók röviden ismertetik az anémia problémáit az országokban, és milyen egészségügyi programokat lehet végrehajtani a probléma csökkentése érdekében.

Példafeladat HIV / AIDS: A hallgatók a HIV / AIDS-ben élő személyek blogjainak elemzését végzik. Ez betekintést nyújt számukra arról, hogy az emberek miként szerezték meg a HIV-t, és milyen orvosi, mentális és társadalmi kihívásokkal szembesültek a betegség megélésével. A szemináriumokon világszerte tapasztalattal rendelkező HIV-szakértők megosztják tapasztalataikat a betegek gondozásában és megvitatják a terápia betartásának kihívásait, a kezelés mellékhatásait, a terhességet vagy a személyes kapcsolatokat. A megszerzett kommunikációs készségek alapján a hallgatók video-üzenetet készítenek a HIV / AIDS-ben élő személy számára, amelyet eljuttatnak a HIV- és kommunikációs szakemberekhez.

Tanterv

A főiskolai program során a hallgatók először megismerkednek olyan alapvető orvosi tudományágakkal, mint az anatómia; Biokémia; Élettan és idegtudományok. A második és harmadik évben a hangsúly a kapcsolódó betegségek vagy állapotok klasztereire koncentrál.

Külföldön tanulni

  • A külföldi tanulmányok nem kötelezőek
  • Átlagosan 10 hétig

Belépési követelmények

Felvételi követelmények

Konkrét követelmények Több információ
korábbi oktatás Ahhoz, hogy a nemzetközi hallgatók részt vehessenek a programban, meg kell szereznie a szükséges képesítést ahhoz, hogy beléphessen a saját országában az orvostudományi alapképzés programjába; középfokú végzettségének összehasonlíthatónak kell lennie a holland VWO oklevéllel, és tartalmaznia kell biológiai, kémiai, fizikai, matematikai angol képesítéseket.
egyéb felvételi követelmények Megjegyzés: A Studielink csak a geneeskunde-t (= holland orvostudomány) ismeri. Válassza ki a Geneeskunde-t a Studielink-ben, mint diplomát. Megkérdezzük Önt egy későbbi stadionban, amelyben a tanulási közösségben szeretne részt venni.

Nyelvi követelmények

Vizsga Minimális pontszám
Az IELTS együttese 6.5
TOEFL papír alapú 580
A TOEFL számítógépes 237
TOEFL internetes alapú 80

Numerus Fixus

Ennek a programnak numerus fixus-ja van, évente legfeljebb 120 résztvevővel.

Jelentkezési határidők

A hallgató típusa Határidő Indítsa el a kurzust
Holland hallgatók 2020. január 15 2020. szeptember 1.
EU / EGT hallgatók 2020. január 15 2020. szeptember 1.
nem EU / EGT hallgatók 2020. január 15 2020. szeptember 1.

Tandíj

Állampolgárság Év Díj Program űrlap
EU / EGT 2019-2020 2083 € teljes idő
nem EU / EGT 2019-2020 32000 euró teljes idő
EU / EGT 2020-2021 2143 € teljes idő

A holland kormány a 2018/19-es tanévtől kezdve szándékozik felére csökkenteni az elsőéves alapképzésben részt vevő hallgatók meghatározott csoportjai számára a kötelező tandíjat.

Álláslehetőségek

A diplomájának megszerzése után folytathatja a globális egészség karrierjét vagy az orvostudomány más területén. Kórházban dolgozhat orvosi szakemberré válhat, vagy kutatóként, tanárként vagy szakpolitikai tanácsadóként dolgozhat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Tovább

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Kevesebb
Groningen , Leeuwarden + 1 Több Kevesebb