Bachelor diploma ápolásban

Általános információk

Program leírás

Bachelor of Health Care

210 ECTS kredit
Bevitel 30
Ápolási fokozat
Campus: Satakunnankatu 23, Pori

Fontos dátumok

Jelentkezési időszak: 2019. március 13. és április 3.
Belépő vizsga: Online felvételi vizsgák
A tanulmányok kezdete: 2019 ősz

Alkalmazza a Studyinfo.fi-on

A jelentkezési kérelem a Studyinfo szolgáltatáson keresztül történik (lásd még a felvételi követelményeket):

Egészségügyi főiskolai, ápolási, nappali tagozatos tanulmányok, Pori

Online belépő vizsgák 2019

A felvételi vizsga két részből áll:

 1. Írásbeli vizsga
 2. Online interjú

Az írásbeli vizsga a pályázó tanulási készségeit, matematikai készségeit, motivációját és az írásbeli angol nyelv megértését méri. Az írásbeli vizsga ideje korlátozott lesz.

Az online interjúban a pályázó videokonferencia platformon keresztül interjút készít saját számítógépével, webkamerájával, fejhallgatóval / mikrofonnal és internetkapcsolattal. Mérik a kérelmező megértését és a beszélt angol nyelv előállítását. A pályázó meghívás esetén 20 perces időt kap a meghallgatásra - a kérelmező nem tudja megváltoztatni az interjú dátumát és időpontját.

A bejáratot e-mailben tájékoztatják a jogosult pályázóknak a vizsgálat megnyitása előtt. A Studyinfo.fi-nál részletesebb információk lesznek a vizsgálatról.

Az ápolási fokozatokra vonatkozó különleges követelmények

Az egészségügy és a szociális szolgáltatások területén tanulóknak megfelelő egészségügyi állapotban és funkcionális kapacitással kell rendelkezniük ahhoz, hogy a tanulmányok részeként képesek legyenek a gyakorlati feladatok elvégzésére és a munkahelyi időszakokra. Az egészségügyi követelményekre vonatkozó információk ezen a területen elérhetők az UAS weboldalain és a Studyinfo.fi szolgáltatáson.

A pályára jelentkezőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy:

 • e terület szakmájában való tanulás és munka jó mentális egyensúlyt igényel;
 • a terület nem alkalmas az illegális kábítószer-használók, illetve az alkoholfogyasztók vagy a törvényes kábítószer-fogyasztók számára;
 • olyan körülmények, mint az izom-csontrendszeri megbetegedések, a krónikus bőrbetegségek, az allergiák és a mentális egészségi zavarok egészségügyi problémákhoz vezethetnek tanulmányok során vagy később a munka életében;
 • a vérben terjedő betegség korlátozhatja a tanulmányok és a foglalkoztatás előrehaladását;
 • a szociális és egészségügyi ellátás számos operatív egysége kezeli a fertőzésnek kitett betegeket, és az ilyen egységekben végzett munka megköveteli, hogy a személyzet immunizálása rendben legyen.

Satakunta University of Applied Sciences a következő okok miatt visszavonhatja a felvételt:

 • a kérelmező nem nyújt be bizonyítványokat az Alkalmazott Tudományegyetem által meghatározott határidőig
 • a kérelmező hamis információkat adott a besorolásairól
 • a Biomedicinális Laboratóriumi Tudományok Programba felvett kérelmező nem tekinthető alkalmasnak a programra a látásélesség igazolására alapozva
 • nyilvánvaló, hogy a hallgató az egészségi állapotát és a funkcionális kapacitását tekintve nem felel meg a felvételi kritériumoknak (932/2014.
 • a kérelmező elrejtette korábbi tanulmányi jogosultságának megszüntetését (932/2014. számú Politechnikai törvény).

Az ügyfelek egészségének és jólétének elősegítése és betegségeik kezelése

Az ápolási képzési program felkészíti Önt egy értékes szakmára, amelyben különböző korosztályú ügyfelekkel dolgozik, akik elősegítik egészségüket és jólétüket, és betegségeiket kezelik. Az etikai elveken, átfogó és multidiszciplináris ismereteken, gyakorlati készségeken és interakciós készségeken alapuló kompetenciákat nyer.

SAMK hallgatókat foglalkoztatják

Mint végzős nővér, az ügyfelek otthonától és a nyílt tanácsadó központoktól különböző kórházakban, valamint magánvállalkozóként dolgozó kórházakban dolgozhat.

Modern és Sokoldalú Campus

Az új SAMK campus Pori városközpontjában található, és a jövő tanulási környezetét.

 • Több mint 4000 diák
 • Diverzifikált: üzleti, egészségügyi és szociális szolgáltatások, technológia, idegenforgalom
 • Körülbelül 600 fok évente
 • Jó közlekedési kapcsolatok: a Pori Utazási Központ mellett található. Könnyen érkezik egy helyi vagy távolsági busz, és gyalogosan is megközelíthető a repülőtérről.

Tanulmányaid

 • Alapvető tanulmányok (kommunikációs készségek és alapvető ápolási beavatkozások)
 • Szakmai tanulmányok (orvosi, sebészeti és perioperatív ápolás, gyermek- és serdülő ápolás, családi ápolási, mentálhigiénés és szubsztancs-visszaélés ápolás, gerontológiai és körzeti ápolás, klinikai számítások)
 • Klinikai gyakorlat és Bachelor disszertáció

Tanulmányai kapcsolódási osztályokból, projektekből, klinikai szimulációkból és online tanulmányokból állnak.

nemzetközisége

A tanulmányok egy multikulturális hallgatói csoportban zajlanak angolul, szoros együttműködésben az ápolóirodákkal és az egészségügyi intézményekkel. Az internacionalizmust a szakok természetes részeként integrálják. A nemzetköziségi kompetencia nyelvi készségek, interaktív készségek és kulturális kompetencia nyilvánul meg. A hallgatónak lehetősége van külföldi tanulmányok vagy gyakorlati képzés elvégzésére.

A tanulmányok célja

 • az ápolási szakmaiság az egészségfejlesztésen és az etikus gyakorlaton alapul
 • Ön képes önállóan és multidiszciplináris csoportokban dolgozni
 • Ön kreatív és innovatív a kliens-orientált szolgáltatások fejlesztésében a szociális és az egészségügyi ellátásban

Gyakorlati képzés és tézisek

A gyakorlati képzés a hallgatókat olyan gyakorlati feladatokra vezeti be, amelyek elengedhetetlenek elsősorban a szakmai ismeretekhez és a szakmai munka ismereteihez és készségeihez. A gyakorlati képzés magán- vagy közszférában, vállalkozóvá vagy más, külön jóváhagyott munkakörnyezetként fejezhető be, amely teljesíti a meghatározott kritériumokat, akár Finnországban, akár külföldön.

Az értekezésben bizonyítani tudja, hogy tudását és készségeit a szakmai tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati szakértői feladatokban alkalmazza.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international stu ... Tovább

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international students studying in our campuses every year. Kevesebb
Pori , Pori , Rauma , Huittinen , Kankaanpää , Finnország Online + 5 Több Kevesebb