Bachelor a nukleáris orvostudomány technológiájában

Általános információk

Program leírás

A The University of Findlay Nukleáris Medicina Technológiai Programja a nukleáris orvoslás területén olyan technikusokkal látja el a szakembereket, akik magasan képzettek, tájékozottak, lelkiismeretek és kompetens szolgáltatók a magas színvonalú beteggondozás számára az orvosi közösségben.

Nukleáris orvostudomány technológiai képzési programja

Fokozat opciók

Kereshet diplomát, társult művészetet és a nukleáris orvostudomány technológiáján The University of Findlay .

Nukleáris Medicina Intézet

A Findlay Nukleáris Gyógyszer Intézete (NMI) egy világszerte ismert, egyéves program, amely felkészíti Önt arra, hogy jelentkezzen a nukleáris orvostudomány technológiájának nemzeti tanúsítási vizsgáira, vagy akár mindkettőre.

Klinikai képzés

Klinikai képzése során nukleáris gyógyászati eljárásokat hajt végre egy hiteles nukleáris orvostudomány-technikus felügyelete alatt.

Mi a nukleáris orvoslás technológiája?

A nukleáris orvostudomány technológiája egy paramedicinális terület, amely a radioaktív anyagok felhasználásával foglalkozik, elsősorban különféle kóros betegségek diagnosztizálására és másodlagosan egyes speciális rendellenességek kezelésére.

A The University of Findlay hallgatók jelentkeznek a megfelelő kurzusokra, hogy megfeleljenek a fokozat követelményeinek és a Nukleáris Medicina Intézet felvételi követelményeinek. Az erős kari tanácsadás és a program rugalmassága kulcsfontosságú elemei az UF egészségügyi szakmájának programjainak. A hallgatókat alaposan tájékoztatják az összes akadémiai lehetőségekről az UF-ben töltött ideje alatt.

Az NMT-re szükség van háttér-ellenőrzés és / vagy gyógyszer-szűrő elvégzéséhez.

Mit csinál a nukleáris orvoslás technikusa?

A nukleáris orvostudomány technológiája (NMT) magasan képzett személy, aki szilárd háttérrel rendelkezik a matematikában és a fizikai, kémiai és biológiai tudományokban. Orvos felügyelete mellett az NMT felelős a sugárzás biztonságáért, a minőség ellenőrzéséért, a radiofarmakonok előkészítéséért és beadásáért, képalkotó eljárások elvégzéséért, biológiai minták összegyűjtéséért és előkészítéséért, speciális laboratóriumi eljárások elvégzéséért és az orvos általi értelmezéshez szükséges adatok előkészítéséért.

Az NMT szorosan együttműködik az orvosi közösség többi rokon egészségügyi személyzetével és szakembereivel, hogy minőségi betegellátást biztosítson.

Job Outlook

A nukleáris orvoslás és a molekuláris képalkotó társaság (SNMMI) jelentése szerint a nukleáris orvoslás olyan eljárásokat kínál, amelyek nélkülözhetetlenek számos orvosi szakterületen, a gyermekgyógyászattól a kardiológiától a pszichiátriáig. Az új és innovatív nukleáris gyógyászati kezelések, amelyek a test molekuláris szintjét célozzák meg és pontosan meghatározzák, forradalmasítják a betegségek és állapotok széles körű megértését és megközelítését.

 • Az SNMMI azt is kijelenti, hogy a nukleáris orvoslás továbbra is a modern klinikai orvoslás és a technológiai fejlődés élvonalában lévő terület lesz. A jövő még soha nem volt világos:
 • Új radiofarmakonok kifejlesztése diagnosztikai és terápiás célokra
 • Ígéretes kutatás és fejlesztés a rákdetektáló és rákpusztító szerekről, például a géntechnológiával módosított antitestekről

A Positron emissziós tomográfia (PET) és a Positron Coincidence Detection (PCD) néven ismert izgalmas új technológia bővülő klinikai felhasználása, amelyek új és egyedülálló eszközöket kínálnak az élő szövetek biokémiai és anyagcseréjének tanulmányozásához.

Azon tulajdonságok, képességek és / vagy készségek, amelyekkel a nukleáris orvoslás technikusának rendelkeznie kell, a következőkre való képességgel:

 • Mutassa be a normál vagy javított hallást, hogy a technikus szakember hallja a segítségre hívó beteget vagy halkan beszéljen, ha sok háttérzaj van.
 • Légy együttérző és / vagy együttérző.
 • Mindig professzionálisan viselkedjen, magas szintű integritással és tapinttal.
 • Legyen kemény munkás, aki felelős és megbízható, és része lehet egy nagyon aktív csapatnak, amely nyomás alatt jól működik.
 • Légy részlet-orientált.
 • Hosszú ideig dolgozzon egy számítógép-monitoron.
 • Manipuláljon apró tárgyakat, végezzen venopunktúrát, végezzen képalkotást és kezelje a radioaktív anyagokat.
 • Az eljárások elvégzéséhez rendelkezzen kézi ügyességgel.
 • Dolgozzon egy betegpopulációval anélkül, hogy bármiféle megítélést kellene hoznia a beteg tulajdonságairól vagy kórtörténetéről.
 • Emelje fel, helyezze át és / vagy mozgassa a betegeket és / vagy nehéz felszereléseket, és képes legyen hosszú ideig állni, ülni vagy járni.
 • Lásd normál vagy javított látással, hogy megkülönböztesse a különféle árnyalatokat és színeket, és közelről és távolról láthassa a tárgyakat.

Az NMI diplomások sokféle környezetben működnek, ideértve:

 • Orvosi központok
 • Közösségi kórházak
 • Egyetemi oktatási kórházak
 • Képkezelő központok
 • Magánipar
 • Kormányzati intézmények
 • Radiopharmacy

Tanterv

The University of Findlay Nukleáris Medicina Intézete

A Nukleáris Orvostudományi Intézetet (NMI) 1966-ban indították az Ohio állambeli Clevelandben, majd 1984-ben költöztek az akkori Findlay Főiskola campusába. A Nukleáris Medicina Technológia Oktatási Programjainak Közös Felülvizsgálati Bizottsága (JRCNMT) akkreditálta egy 52 hetes tanúsítási program a nukleáris orvostudomány technológiájában. Ezt a kitöltési bizonyítványt jelenleg a kapcsolt The University of Findlay mellett hét kapcsolt főiskola is elfogadja egy fokozat megszerzéséhez. Az NMI The University of Findlay tulajdonában van, és a „Nukleáris Gyógyszerész Technológusoktatásának Akkreditációs Szabályzatában” meghatározott akkreditációs standardokkal összhangban működik. A szabványok egy példánya elérhető a következő weboldalon: www.jrcnmt.org. A program sikeres befejezése után a hallgató jogosult jelentkezni a nukleáris orvostudomány technológiáján felkínált nemzeti képesítési vizsga egyikére, vagy akár mindkettőre.

A nukleáris orvostudomány technológiája egy paramedicinális terület, amely a radioaktív anyagok biztonságos és hatékony felhasználásával foglalkozik különféle kóros betegségek diagnosztizálására és egyes speciális rendellenességek kezelésére. A nukleáris orvoslás technikusa magasan képzett egyén, aki szilárd háttérrel rendelkezik a matematika, valamint a fizikai, kémiai és biológiai tudományok területén. Orvos felügyelete alatt a nukleáris gyógyszerész-technikus felel a radioaktív gyógyszerkészítmények előállításáért és a minőség-ellenőrzésért; in vivo képalkotó és nem képalkotó eljárások végrehajtása, a műszerek minőség-ellenőrzése; valamint az orvos által a diagnózis céljából megszerzett és felhasznált adatok számítógépes elemzése. A nukleáris gyógyszerész-technikus szorosan együttműködik az egészségügyi közösség más egészségügyi szakembereivel, hogy minőségi betegellátást biztosítsanak.

Az NMI 52 hetes programja erősen koncentrált, az osztályokat hetente 28-32 órán át tartják az akadémiai ülés során, és hetente 40 órás képzésre van szükség a klinikai ülés során. Az egyetemi ülés egy szemeszter hosszú, és The University of Findlay campusán The University of Findlay . Az ülés során a hallgató megkapja a nukleáris orvoslás technológiájának elméletét és koncepcióit. A klinikai képzés 34 hét hosszú, és egy vagy több NMI klinikai leányvállalatnál zajlik. A klinikai képzés során a hallgató megtanulja az elmélet gyakorlati alkalmazását, és gyakorlati tapasztalatokat szerez nukleáris gyógyászati eljárások végrehajtásában egy hiteles nukleáris gyógyszerész-technikus felügyelete alatt. Az egyhetes felülvizsgálati ülés és a záróvizsga a klinikai képzés végén várható.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a programmal vagy az osztálytal, hogy információt szerezzen a nukleáris orvostudományi intézetbe történő felvételi követelményekről vagy jelentkezési csomagokról.

 • NMED 406 molekuláris képalkotó matematika
 • NMED 416 Molekuláris képalkotó fizika
 • NMED 425 molekuláris képalkotó radiobiológia
 • NMED 435 molekuláris képalkotó sugárzásvédelem
 • NMED 445 Molekuláris nem képalkotó eljárások
 • NMED 455 molekuláris képalkotó eljárások
 • NMED 462 Radionuklid terápiák
 • NMED 465 radiokémia és radiofarmakonok
 • NMED 472 molekuláris képalkotó műszerek
 • NMED 475 molekuláris képalkotó spektrum
 • NMED 477 Molecular Imaging Pet
 • NMED 485 Klinikai Nukleáris Orvostudomány I.
 • NMED 486 Klinikai Nukleáris Medicina II
 • NMED 487 molekuláris képalkotó kövek

Alapképzési követelmények

Az egyetemi fokozattal járó érettségi fokozat legalább egy félévnyi kreditrendszerre kiterjedő, strukturált tanulmányi program, amely a CORE + általános oktatási tantervből és a főbb követelményekből, valamint esetleges választható kurzusokból áll, a hallgató tanulmányaitól függően. Érettségi diákok választhatnak több nagy, kiskorú, jóváhagyási és / vagy bizonyítvány közül. Az érettségi tanulmányi program lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a mélyebb tárgyköröket felfedezzék, amelyek összefüggésben vannak a különböző karrier- és / vagy oktatási pályákkal.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Tovább

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Kevesebb