Hivatalos Leírás

Bachelor ápolási oktatás

Ön már befejezte az egészségügyi és (gyermek) ápolási, geriátriai ápolói vagy szülésznői képzést, és szeretné kísérni másokkal az ápolási szakmák szakos tanáraként, és az ápolási munkában való részvételre? Az ápolási oktatás alapképzési programjában pontosan erre készülünk.
A hangsúly a kérdésre irányul: Hogyan motiválja a nyelvi, kulturális, szellemi és heterogén csoportokat a tanulók számára fizikailag, pszichológiailag és társadalmilag kihívást jelentő szakma számára hosszú távon? Többek között megmutatjuk Önnek, hogy milyen pedagógiai-didaktikai módszereket használhat a gyakornokok önellátó tanulásra való bevezetésére, hogyan lehet a jelenlegi kutatási eredményeket beépíteni a tanításába, és hogy az elméletből a gyakorlatba történő áthelyezés, figyelembe véve a társadalmi kihívásokat.
A levelezés során fontos tudást szerez a társadalomtudományok, a pszichológia, a filozófia és az egészségtudományok, valamint a politikai és jogi keretfeltételek, valamint az ápolás digitalizálásának tárgya.

Akkreditált fokozat

Az IUBH jelenlegi programjait a FIBAA (Nemzetközi Üzleti Adminisztráció Akkreditáció Alapítvány) akkreditálja.
Az akkreditáció csak akkor fejeződik ki, ha a tanulmányi program teljesíti a tartalom és a struktúra minden minőségi követelményét.
A FIBAA egyfajta TÜV az akadémiai oktatás számára, amely az akkreditációs tanács nevében ellenőrzi a főiskolai és mesterképzések minőségét. Az akkreditációt öt (első akkreditáció) vagy hét (újra akkreditációs) évre megújítják - tanításunk minőségének garanciája.
Kiváló minőségű tanfolyamok esetén a FIBAA prémium pecsétjét díjazza. Az IUBH öt kurzusa már elnyerte ezt a különleges pecsétet. Az IUBH tehát az egyik vezető egyetem Németországban, öt vagy több prémium tömítéssel.

A jövőbeni ápolói pályafutása

Az ápolási oktatási programunk befejezésével elsősorban az ápolási és az egészségügyi ellátással foglalkozó oktatási intézményekben lehet oktatási pozíciót betölteni. A lehetséges prioritások közé tartozik az egészségügy és az ápolás, az egészségügy és a gyermekgondozás, az idősek gondozása és a szülésznői / anyasági ellátás.
Ezenkívül Ön (szabadúszó) oktatási tevékenység a továbbképzésben, mind a szakmai gondozók, mind a gondozó rokonok számára. További alkalmazási területek az olyan szakmák, amelyek szakértői tevékenységgel rendelkeznek, pl. A kiadóban, egészségügyi biztosító társaságokkal vagy tanácsadó központokkal. Ugyanakkor a projektmenedzsment vagy a kutatási szakemberek karrierje is lehet.

tanfolyam áttekintés

A távoktatási nevelési oktatásban elsősorban a felnőttoktatás, az általános és az ápoló-specifikus didaktika és az egész életen át tartó tanulás tudományos alapjait fogja tanítani. Ezenkívül az oktatás és a tanulás területén a keretfeltételek elemzésével, a különböző ápolási kontextusokkal és az ápolásban bekövetkező változásokkal foglalkozik majd, továbbá a jogi és etikai szempontokat, a pszichológia és a menedzsment releváns betekintését is figyelembe veszik és tárgyalják. Szintén fontos betekintést nyer az idősek és az idősek vagy a kórházi vezetés statisztikai és járóbeteg-ellátásának különböző beállításaiba.
Az alapképzési program moduláris felépítésű, azaz olyan témakörök alapján tanul, amelyek úgynevezett "modulok". Ezeken a modulokon belül néha egy bevezető tanfolyam és egy specializációs kurzus található, amely rendszeresen felkészíti Önt a modul befejezésére. A modulokon belül minden sikeres diplomát (European Credit Transfer System) kapsz, amely dokumentálja az elért eredményeket. Ezek az ECTS-kreditek nemzetközileg összehasonlíthatóak és természetesen elismertek.

szakterületek

A hatodik félévben választja meg a 20 ECTS értékű szakterületet. Ehhez szakosodott szakterületet („kötelező specializációkat”) választ az ápolási oktatás és egy funkcionális és iparági specializáció („Wahlspezialisierung”) területén.
Néhány példaértékű választási specializáció:
  • Technológia az egészségügyben és az e-egészségügyben
  • egészség-gazdaságtani
  • A gyógyító oktatás általános és diagnosztikai alapjai
  • Oktatási és promóciós menedzsment és tanácsadás
  • Az egészségügy és a szociális munka törvénye

tanulmány modellek

Adja hozzá a távoktatást az életedhez.

Bachelor fokozatát teljes munkaidőben és két részmunkaidőben is elvégezheti. A tartalom szempontjából ezek a modellek megegyeznek, de a részmunkaidős változatoknál a heti tanulási idő csökken.

A részmunkaidős tanulmány különösen alkalmas azok számára, akik már nagy munkaterheléssel rendelkeznek, vagy akik csökkenteni szeretnék havi költségeiket.

teljes munkaidőben

tartam

A teljes munkaidős tanulmányban választhatja ki a félévenkénti maximális tanfolyamok számát. Ha nem fejezte be tanulmányait a megadott időben, a vizsgálatot további 18 hónapra meghosszabbítjuk. Ez idő alatt a távoktatás minden ajánlatát ingyenesen használhatja. Ha észreveszi, hogy a vártnál rövidebb idő áll rendelkezésre, akkor egy másik, 3 hónapos és a hónap végéig tartó időszakra vált.

részmunkaidőben

tartam

A részmunkaidős tanulmányok csökkentik a havi tandíjat. Ugyanakkor a félévenként választható kurzusok száma is csökken.

Ha nem tudja befejezni a diplomát a megadott időn belül, tanulmányait további 18 hónapra meghosszabbítják. Ez idő alatt a távoktatás minden ajánlatát ingyenesen használhatja. Ha azt észleli, hogy a vártnál több idő áll rendelkezésre, akkor egy másik időmodellre válthat 3 hónapos és a hónap végéig.

Program oktatási nyelve:
Német

2 további kurzus IUBH Fernstudium »

Utoljára frissítve May 14, 2019
This course is On-line
Start Date
Július 15, 2019
Duration
36 - 72 hónapok
Részidős oktatás
Nappali
Price
312 EUR
a hónapban. Az árak az időmodelltől függően változnak.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Július 15, 2019
Jelentkezési határidő

Július 15, 2019