BSc biomedikai tudományok

Általános információk

Program leírás

Biomedical Sciences

Tudod, mit kell enni egy focimeccs előtt, és ami még fontosabb, miért kellene enni? Szeretné tudni, hogy miért érzékeny az egyik sejt egy betegségre, és egy másik nem? A Biomedical Sciences főiskolai programja teljesen betegség és egészség körül forog. Akár úgy dönt, hogy a rákos sejtek molekuláris folyamataira szakosodik, vagy többet szeretne tudni az elhízással küzdő emberek edzésprogramjairól; a program szilárd alapot nyújt a sikeres jövő számára. Például - új gyógyszerekkel foglalkozó gyógyszergyártó kutatójává válhat, vagy egy egyetemi fiziológusnak.114913_114883_LabroomBMS.jpg

Gyors tények

 • tanulmányozzák az emberi élet mögötti biológiai folyamatokat
 • válassza ki az érdekeit és ambícióit illető témákat
 • kutató, fiziológus vagy politikai tisztviselő
 • 3 éves, nappali tagozatos, angolul tanított
 • no numerus fixus, szeptemberben kezdődik
 • heti: 12 órás osztályok, 28 órás egyéni tanulmány
 • kapsz egy BSc-t a Biomedical Science-ben

Miért ez a program?

A Biomedical Sciences főiskolai programja azt vizsgálja, hogyan működik az emberi test a mindennapi életben, a betegség időszakaiban, az öregedés során és a legjobb képességei szerint. Megvizsgálja az emberi lények és környezetük közötti kapcsolatot a molekulától, a génig, a sejtektől és a szervektől, az egyénektől és a teljes populációktól. A programot gyakran „az orvostudomány kutatási oldalaként” írják le. Tehát, ha szeretne hozzájárulni mások egészségéhez és jólétéhez, de inkább nem lenne orvos, a Biomedical Sciences az Ön számára megfelelő választás.

Sétáljon az ezen a weboldalon található információkon, hogy első benyomást kapjon. Ha ez az információ arra ösztönzi Önt, hogy gondolkodjunk ", amit magamnak akarok látni és megtapasztalni", jó ötlet, hogy látogasson el hozzánk nyílt napjaink és élménynapjaink során!

Széles és rugalmas program

A program rugalmassága azt jelenti, hogy rengeteg lehetősége lesz a szakosodásra. A kötelező kurzusok megkezdésével kezdődik, majd több választható és kiskorú. Ez azt jelenti, hogy lehetősége lesz arra, hogy kiválassza azokat a témákat, amelyek legjobban illeszkednek tehetségeihez és ambícióihoz, lehetővé téve, hogy egyedülálló szakmai profilt alakítson ki az orvosbiológia területén. Személyes mentor vezeti Önt a döntések meghozatalában. A diplomát az értekezés megírásával készíti el.

A kutatás, az orvostudomány és a biológia felületén

Bár ez a program a biológiával és az orvostudománygal közös megegyezéssel rendelkezik, jelentős hangsúlyt fektet. A biológiában tanulmányozza a biológiai fajok és a környezetük közötti kapcsolatokat. Az orvostudományban tanulmányozza a betegség jelenségét azzal a céllal, hogy meggyógyítsa az egyes betegeket. Mint orvosbiológus (és egy Biomedical Sciences), nem kezeli vagy nem lép kapcsolatba a betegekkel. Ehelyett tudományos ismereteket használ, hogy betekintést nyerjenek az emberi egészség és a betegségek alapjául szolgáló folyamatokba.

Öt téma

 • Élet: az élet kémia, sejtek, szervezés és kommunikáció a szövetekben
 • Védelem: fenyegetések, immunitás, nyirokrendszer, fertőzés és fertőző betegségek, epidemiológia
 • Működés: mozgás, helyzetérzékelés, idegrendszer és izom-és izomrendszer
 • Élénk: oxigénellátás, tápanyag-feldolgozás, élettani egyensúly fenntartása és táplálkozás
 • Népesség: öröklés, szaporodás, fejlődés és növekedés, hormonok és evolúció

A kompetenciák fejlesztése

Az orvosbiológiai tartalmak mellett a Biomedical Sciences főiskolai programja kifejezetten a képzésre és az akadémiai és szakmai kompetenciák fejlesztésére összpontosít. Ezek a kompetenciák értékesek lesznek a jövőbeni pályafutása során, és a főiskolai hallgatókhoz képest elsődleges előrelépést jelentenek. Ösztönzi, hogy három fő klaszterben javítsa kompetenciáit:

Kommunikátor:

 • tudod kommunikálni a munkádról
 • együttműködhetsz olyan emberekkel, akiknek más szakterülete vagy más kulturális háttere van

Szakmai:

 • van egy szakmai munkamenet
 • Ön fenntarthatja szakmai kapcsolatait másokkal
 • képesek vagyunk kezelni és koordinálni az elvégzendő munkát
 • kezelheti saját idejét

Nyomozó:

 • kíváncsi vagy kíváncsi vagy
 • Ön hajlandó és képes felfedezni a problémákat és válaszokat találni
 • kritikusan gondolkodhatsz
 • van alapkutatási és problémamegoldó képessége
 • hozzájárulna a tudás terjesztéséhez
 • érdekli a tudományos ismeretek megszerzésének módja és a fejlődés módja

Kis csoportok = nagy előnyök

Maastrichti Egyetemen a tanfolyamokat a Probléma-alapú tanulás (PBL) segítségével tanítják. A legfeljebb tizenkét diákból álló kis csoportokban olyan gyakorlati feladatokat fogsz dolgozni, amelyek különböző szemszögből megközelítenek egy biomedikai témát. Tudást szerez, és megtanulhatja, hogyan kell együttműködni, bemutatni és létrehozni egy laboratóriumi projektet. Gyakorlati és kutatási készségeket is magában foglal. Megvitatsz egy adott problémát, beállítod a tanulási célokat, tanulmányozzák a releváns irodalmat, majd találkoznak, hogy megvitassák az eredményeket. Ezt önállóan csinálod, de mindig egy tutor felügyelete alatt.

MaRBLe kiválósági program

A Maastrichti Kutatási-alapú Tanulási Program, a MaRBLe rövid időn belül tehetséges harmadik év főiskolai hallgatói számára nyújt lehetőséget arra, hogy saját kutatási projektet végezzenek. A tapasztalt akadémiai munkatársak vezetik, akik segítenek a kritikus gondolkodás és a kutatási készségek továbbfejlesztésében. Ez segít felkészülni a pályafutásra a tudományos kutatási vagy kutatási pozíciókban az üzleti életben.114912_114882_LabBMS.jpg

Felvételi követelmények

A biokémiai tudományok főiskolai programjának 2019/20 . Kérjük, ellenőrizze, hogy mely követelmények vonatkoznak Önre.

A leendő diákok holland diploma

Elvben Ön közvetlenül elfogadható, ha rendelkezik az alábbi oklevelekkel:

 • Holland vwo-oklevél, új stílus, a természettel és az egészséggel foglalkozó klaszter a fizikával
 • Holland vwo oklevél, új stílus, a természet és a technológia témakörtörténetével , biológiával

A Maastrichti Egyetem (UM) az alábbi esetekben dönt az elfogadhatóságáról:

 • régi stílusú holland vwo-oklevél (2007 előtt)
 • a felsőfokú szakképzés (Hoger Beroepsonderwijs (hbo)) propaedeutikus diploma
 • főiskolai diploma vagy egy nyílt egyetemi (OU) szakképesítő oklevél (ha bizonyíthatja, hogy a matematika, a fizika, a kémia és a biológia ismeretei elérték a holland vwo szint új stílusát).

A nem holland diplomával rendelkező leendő diákok

Ha nem holland oklevelet kap, amely megegyezik a holland vwo-oklevelével, akkor elvileg elfogadható a program számára. Ellenőrizze a holland oklevéllel egyenértékű oklevelek listáját, ha ez az oklevélre vonatkozik. Ha a diploma nem szerepel ebben a listában, először az UM-et kell értékelnie. Az UM dönt az elfogadhatóságáról.

A következő tárgyi követelményeknek is eleget kell tennie (a holland vwo-diploma szintje szerint): matematika, fizika, kémia és biológia.

További tárgyi követelmények a nem holland leendő hallgatók számára

 • Német „Zeugnis der allgemeinen Hochschulreife”: matematika, fizika, kémia: „Grundkurs” az utolsó évig és ideig. Biológia mint „Leistungsfach”;
 • Belga diploma a középfokú oktatásban: az egyik pálya: görög tudományok, latin-tudományok, modern nyelvek-tudományok, tudomány-matematika;
 • Nemzetközi Baccalaureate Genf: Matematika SL, Fizika SL, Kémia SL, Biológia HL;
 • Európai érettségi: matematika: írásbeli vagy szóbeli vizsgák, legalább 3 óra / hét az elmúlt 2 évben; fizika és kémia: írásbeli vagy verbális vizsgák; biológia: írásbeli vagy szóbeli vizsgák, legalább 4 óra / hét az elmúlt 2 évben;
 • Brit A / AS szintek, (I) GCSE-k és / vagy AICE: matematika és fizika: GCE A vagy AS szint; kémia és biológia: GCE A-szint.

Ha az Ön diploma vagy diploma eltér a fent felsoroltaktól, az UM egyéni alapon értékelni fogja, hogy elegendő tudást tud-e mutatni a négy kötelező tantárgyról (matematika, kémia, fizika és biológia), és ezért jogosult a mentességre ( elégséges biztosításra ) ezekért alanyok. Ez az értékelés a holland egyetemi oktatás előtti záróvizsga (vwo) elérésének céljain alapul, és a CCVX-ben és a Boswell Bèta-ban kötött nemzeti megállapodásokon.

Hiányzó alanyok (hiány)

Ha már van, vagy kap majd egy holland egyetem előtti (vwo új stílust) vagy azzal egyenértékű oklevelet, de nem felel meg a matematika, a fizika, a kémia és / vagy a biológia témakörének további követelményeinek, további vizsgálatot kell végezni.

Távolítsa el a hiányzó tárgyakat

A szükséges tantárgyak további vizsgálatait a CCVX és a Boswell Bèta szervezi. Ezeket a vizsgálatokat magának kell elrendeznie.

A CCVX és a Boswell Bèta vizsgálatait holland és angol nyelven végzik.

A német diákok úgy dönthetnek, hogy a kölni Rheinische Bildungszentrumban az ún. Vorsemestert is teljesítik, ami szintén kiküszöböli a fizika, a kémia és a biológia hiányosságait.

Kollokvium-doktum: az okleveled alapján és legalább 21 éves kortól nem elfogadható

Ha Ön nem elfogadható oklevél alapján, és legalább 21 éves a tanulmányi program kezdetén, akkor még bejuthat a felvételi vizsga (az úgynevezett kollokvium-doctum) átadásával.

FHML nem szervez kollokvium doktumvizsgát, de megadhatja a kollokvium doktum nyilatkozatot. Ahhoz, hogy jogosult legyen erre a kijelentésre, bizonyítania kell az angol nyelv, a fizika, a kémia, a biológia és a matematika parancsnokságát a holland vwo szintű új stílusban ezeken a tárgyakon. Kérjük, lépjen kapcsolatba a sc-ba-bms@maastrichtuniversity.nl címen.

A matematika, a fizika, a kémia és a biológia témakörében a CCVX vagy a Boswell Bèta.

Az angol nyelvű témakörben a Babel vagy az UM nyelvi központja felé fordulunk.

Tanúsítványok feltöltése

Amint eljött a vizsgák, a tanúsítványokat fel kell töltenie a MyUM portálba.

Tájékoztassa a Diákszolgálati Központot (SSC) e-mailben: study@maastrichtuniversity.nl, attn. a Bejegyzési és Regisztrációs Iroda, hogy hozzáadta a tanúsítványokat a MyUM portálhoz.

Megfelelőségi ellenőrzés kérelmezése

Ha a kérelemben megállapítást nyer, hogy az elfogadhatóság egy vagy több szükséges értékeléséhez szükséges, elegendőségi vizsgálatot kérhet.

A Colloquium Doctum Bizottság által végzett megfelelőségi ellenőrzéshez külön fájlt kell létrehoznia és benyújtania minden egyes témához. Ezután feltölti a fájlt a MyUM portálba.

Legyen tudatában: a megfelelőségi ellenőrzés átadásának határideje 2019. június 1-je. Az ezt követően benyújtott kérelmeket nem veszik figyelembe.

Az angol nyelvű főiskolai programok nyelvi követelményei

Mivel az angol nyelv az oktatási nyelv ebben a tanulmányi programban, elengedhetetlen, hogy angol nyelvtudása elég jó legyen ahhoz, hogy intenzív és kihívást jelentő akadémiai tanfolyamokat végezzen, amelyeket angolul tanítanak. Ehhez a tanulmányi programhoz az IELTS 6.0-nak megfelelő minimális szintre van szükség.

Ha a következő feltételek közül egyet vagy többet alkalmaz, automatikusan teljesíti a tanulmányi program nyelvi követelményeit:

 • befejezte a VWO (holland egyetem előtti oktatás) programot
 • a középiskolai végzettségét olyan EU / EGT-országban végezte, ahol az utolsó évet követte az angol nyelvet
 • középiskolai végzettségét olyan országban fejezte be, ahol az angol az oktatás nemzeti nyelve és nyelve
 • elvégezte a főiskolai vagy mesterképzési programot, ahol az angol nyelvű oktatási nyelv
 • kaptál egy nemzetközi vagy európai érettségi bizonyítványt, egy amerikai középiskolai diplomát vagy az Egyesült Királyság GCE-szintjét
 • középiskolai végzettséggel, főiskolai vagy mesterképzési programmal, ahol az oktatás nyelve NEM angol, azonban elegendő angol nyelvtudás bizonyítható, például angol nyelvtanfolyamok, szakmai gyakorlatok vagy angol nyelvű munkahelyi tapasztalatok alapján.

Ha a fenti feltételek egyike sem érvényes, akkor a következő nyelvteszt-tanúsítványok egyikét küldheti be (a zárójelek közötti minimális pontszámok). Ha már rendelkezik nyelvi teszt tanúsítvánnyal, javasoljuk, hogy küldje el ezt a tanúsítványt az alkalmazás részeként.

 • IELTS (6.0)
 • TOEFL Papíralapú teszt (550)
 • TOEFL internetes teszt (80)
 • TOEIC hallgatás és olvasás (670), beszéd és írás (290)
 • Cambridge [Első bizonyítvány angolul (FCE) B-osztály (173-175-ös skálán), első angol nyelvű bizonyítvány (FCE) C fokozat (169-172-es skálán)]
 • vagy hasonló akkreditált tanúsítás

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az UM elutasíthatja a kérelmet, vagy további követelményeket szabhat meg, ha ésszerű kétségei vannak az angol nyelvtudással kapcsolatban.

(Kötelező) tanulmányi tanácsadás

A tanév 1. évének végén minden hallgató kap tanácsot arról, hogy folytatja-e tanulmányait. Ez a tanács nem kötelező. A hallgatóknak azonban meg kell szereznie egy előre meghatározott számú tanulmányi kreditet, amelyet a program második évében fogadnak el. A megszerzett kreditek számát az egyes tanulmányi programok oktatási és vizsgáztatási szabályai (EER) dokumentálják.114914_114884_StudentsBakery.jpg

Belépés

A Maastrichti Egyetem (UM) főiskolai programjának 2019/20. Tanévre való felvétele és regisztrálása a következő öt lépésből áll. Kérjük, olvassa el figyelmesen az eljárást, és győződjön meg róla, hogy az összes lépést időben végrehajtja. Ennek a programnak a határideje az 1. lépésben található : Ellenőrizze a felvételi követelményeket és alkalmazást, és a 2. lépés: Regisztráljon a Studielink.nl-en keresztül.

Belépés és regisztráció 5 lépésben

Első lépés: Ellenőrizze a felvételi követelményeket és az alkalmazási határidőket - Eleget tesz a követelményeknek?

Ha alkalmazza, a Maastrichti Egyetem (UM) megvizsgálja, hogy az előzetes oktatás elfogadható-e. Ezért nagyon fontos, hogy előzetesen ellenőrizze, hogy megfelel-e a követelményeknek.

Egy üzenet fog kapni, amint az UM döntést hoz. Az előzetes oktatás értékeléséhez további dokumentumok szükségesek. Ha igen, e-mailben megkapja a kérést, ezért kérjük, tartsa szem előtt a postafiókját.

Jelentkezési határidők

 • 2019. szeptember kezdete
 • EU / EGT-diákok: 2019. augusztus 1-ig
 • Nem EU / EGT-diákok, akiknek vízum- és / vagy tartózkodási engedélyre van szükségük: 2019. április 1-ig

Kérjük, vegye figyelembe: a Studielink-ben ki kell választania a kezdő pillanatot. Kérjük, győződjön meg róla, hogy 2019 szeptemberében válassza ki a legördülő menüből, hogy a következő tanév kezdetére jelentkezzen!

Második lépés: Regisztráljon a Studielink.nl-n keresztül - Fiók létrehozása és a program kiválasztása

A Studielink segítségével

 • A Studielink segítségével regisztrálhat egy tanulmányi programra. A Studielink programban meg kell jelölnie, hogy melyik programot szeretné regisztrálni. A Studielinkbe való regisztráció után közvetlenül a 3. lépéssel kell elkezdeni: Töltse fel a dokumentumokat.
 • Ha Ön egy holland önkormányzatban van regisztrálva, csak a DigiD használatával regisztrálhat. Ha még nem rendelkezik DigiD-vel, akkor kérnie kell egy ilyen dokumentumot. Ha nem (még) Hollandiában él, akkor még mindig regisztrál a Studielinken keresztül, de nem fogja tudni használni a DigiD-t. Ehelyett Ön Studielink-fiókot hoz létre, és az UM ellenőrzi személyes adatait.

3. lépés: Dokumentumok feltöltése a MyUM-ban - Ellenőrizze, hogy mely dokumentumok szükségesek

Miután regisztráltál a Studielinkben, 24 órán belül kapsz egy e-mailt a Maastrichti Egyetemen (UM). Ez az e-mail tartalmazza a személyes hallgatói számot és egy jelszót. Ezeket az információkat felhasználhatja a MyUM portálhoz, a Maastrichti Egyetem intranetjéhez.

A regisztráció befejezéséhez a szükséges dokumentumokat (amint azt az alábbiakban jelezzük) a MyUM-on keresztül kell feltölteni a lehető leghamarabb, legalább a jelentkezési határidő előtt.

Figyelem: Ha véletlenül rossz dokumentumot töltött fel a MyUM portálba, akkor már nem távolíthatja el a digitális fájlból. Azonban még mindig feltöltheti a megfelelő dokumentumot, de ez nem helyettesíti a helytelen dokumentumot. Az UM úgy ítéli meg, hogy mely dokumentumok helyesek.

Kötelező dokumentumok:

 • Újabb útlevélkép: Az útlevélképnek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek.
 • Érvényes példány, 2019. szeptember 1-jén, útlevél vagy EU / EGT-személyazonosító igazolvány: Készítsen másolatot az oldalról személyes adataival. Mentse el ezt a példányt „útlevél másolatként”, nem pedig „útlevélképként”.
 • A legutóbbi évfolyamok átiratának és az oklevél másolatának egy példánya, ha azt megkapta.

További szükséges dokumentumok:

 • További tanfolyamok vagy tesztek bizonyítása a szükséges tantárgyakban (adott esetben)
 • A nyelvi teszt eredménye elegendő eredményrel (ha van)

Csak a teljes regisztrációt veszik figyelembe. Minden dokumentumnak hollandul, angolul vagy németül kell lennie.

Negyedik lépés: A felvételi eljárás folytatása - Ön (feltételesen) megfelel a követelményeknek, és az Ön kérelme feldolgozásra kerül

Felhívjuk figyelmét, hogy a Maastrichti Egyetemen való tanulás és a regisztrációs folyamat nemrégiben megváltozott. Az egyeztetés (Studiekeuzecheck) már nem kötelező a folyamatban, és a regisztrációt véglegesíthetjük anélkül, hogy befejeztük a Matching eljárást.

Maastrichti Egyetem fontosnak tartja, hogy olyan tanulási programot és tanulási környezetet válasszon, amely jól megfelel Önnek és amelyben sikeres lehet. Ezért az egyeztetési eljárás a pályázati folyamat választható része. Ugyanakkor nem kell kitöltenie az elfogadási eljárást.

Az egyezés célja annak értékelése, hogy Ön és a kiválasztott program jó egyezés. Segíthet abban, hogy megtudja, hogy a tanulmányi program megfelel-e Önnek.

Egyezési eljárás Biomedicinális tudományok

 • Egy online beviteli kérdőívet fog kapni a Studielinkben megadott e-mail címre. Kérjük, hogy nyitott és őszinte módon válaszoljon a kérdésekre.

Két héten belül e-mailben kapsz visszajelzést. Kétféle visszajelzés létezik:

 • Pozitív tanácsot kap. Végrehajtja az egyeztetési eljárást.
 • Még nem kap tanácsot: meghívást kapnak egy (önkéntes) interjúra egy tanácsadóval. Az interjú alapján (amely telefonon vagy személyesen is megtörténhet) a tanácsadó tanácsot ad Önnek.

Ötödik lépés: Teljesítsd a regisztrációt - Teljesítsd az összes regisztrációs kritériumot, és fizessétek meg a tandíjat

Miután befejezte a 4. lépést, megkapja a Maastrichti Egyetem (UM) kérését, hogy meg kell fizetnie a tandíjat.

Kérjük, győződjön meg róla, hogy a tandíjat időben fizeti, így a tanév kezdetén megkezdheti tanulmányi programját.

Töltsön fel vagy küldjön meg még szükséges dokumentumokat

 • Ha bármelyik dokumentuma még mindig hiányzik, akkor erről értesítést kap a Diákszolgáltatási Központ (SSC). Az érintett dokumentumok szerepelnek az üzenetben. Töltse fel a kért dokumentumokat a lehető leggyorsabban a MyUM portálba, vagy postai úton küldje el ezeket az SSC-nek, ha ezt kéri.

Tandíj

A Maastricht Egyetem törvényes és intézményi tandíjat fizet. Attól függ, hogy melyik tandíjat kell fizetnie.

A 2019/20

 • A program kötelező díja: 2,083 €
 • A program intézményi díja: 10 900 €
 • A program kötelező részmunkaidős díja: Nem alkalmazható
 • A program intézményi részmunkaidős díja: Nem alkalmazható
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Health, Medicine and Life Sciences started on 1 January 2007. The faculty was the result of a merger between the Faculty of Health Sciences and the Faculty of Medicine.

The Faculty of Health, Medicine and Life Sciences started on 1 January 2007. The faculty was the result of a merger between the Faculty of Health Sciences and the Faculty of Medicine. Kevesebb