BSc a táplálkozás és a dietetika területén

Általános információk

Program leírás

 • Időtartam (év): 4
 • Képzettség: Táplálkozás és Dietetika (BSc, négy év).
 • Képzettség szintje: 1oika Κύκλος (Πτυχίο - Bachelor)
 • Az oktatás nyelve: görög
 • Tanulmányi mód: teljes és részidős
 • Minimális ECTS kredit: 240

A program profilja

célok

A program célja összefoglalható, hogy jól tervezett és megfelelő tanfolyamokon keresztül megfelelően képzett és hozzáértő végzettségű szakemberek jöjjenek létre, akik a 21. században a munka világához fel vannak szerelve, és akik képesek az élelmiszer- és táplálkozási / dietetikai az egyének és általában a közegészségügy előnye Cipruson és / vagy választott országukon keresztül.

A program egyaránt tudományos (elméleti és gyakorlati) készségek és a diétás piacorientáltság. A kutatás a táplálkozás és a dietetika tudományának legújabb trendjeiről és fejlődéséről tanúskodik.

Diákként a Nutrition / Dietetics programban három megfigyelést végez. Mindez a CyRBFSTD és a vonatkozó törvény (N31 / (i) 96), valamint a Ciprusi Dietetikai és Táplálkozási Társaság szakmai gyakorlata etikai kódexe által támogatott normákon belül van. A megfigyelés elhelyezése lehet akár egy akut kórházban vagy egy magán klinikán vagy közösségi környezetben vagy privát beállításokban vagy élelmiszer-szolgáltatási létesítményekben.

Egy 4 hetes elhelyezés során az első és a második év végén a diák megismerheti a dietetikus munkakörnyezetét, a munkájukat és a többi egészségügyi szakembert. Elkezdi gyakorolni a szükséges készségek egy részét. A harmadik és a negyedik év során két hathetes elhelyezést is vállal, melynek végén a hallgató saját kis munkaterhelését fogja kezelni. Az első elhelyezés lehetőséget ad a tanulmányokon keresztül szerzett elméleti ismeretek elsajátítására. A második elhelyezés célja a tudás, a készségek és a hozzáállás megszilárdítása, valamint a komplexebb esetek és helyzetek továbbfejlesztése. Az elhelyezések teljes mértékben integrálódnak a program akadémiai részévé, így gyakorlati tapasztalatokhoz juthat, amelyek javítják a tanulásukat. Az elhelyezések során a képzett felügyelők segítenek a tanulóknak fejleszteni és tanulni.

Szakmai képzési tanárunk segít megszervezni az elhelyezésüket, és akadémiai munkatársait, rendszerint három alkalommal, az elhelyezés során látogatják meg. Az elhelyezésekhez ajánlott vállalatok és intézetek közé tartozik a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, az egészségügyi intézmények.

Karrier kilátások

Táplálkozási / diétás diplomások nagy hányada továbbra is dolgozik a területen, például táplálkozási kutatóintézetek bejutását az egész világon.

Tekintettel a közérdek növekedésére az élelmiszerekben és az egészségügyben, a megfelelően képzett nutritionists / dietitians nagyon keresett. Alkalmazhatók a fogyasztói csoportok, az élelmiszer-kiskereskedők, a kormány és az élelmiszeripar, mások élelmiszer-és egészségügyi újságírókká válhatnak.

A Táplálkozási / Diétológiai végzettséggel rendelkező végzettek jogosultak a dietetikusi posztgraduális diploma vagy a klinikai diétológia szakos hallgatókra pályázni. A dietetikusok különböző helyszíneken és sokféle szerepkörben dolgoznak. Az érettségi után a legtöbb dietetikus magánkézben vagy közösségben és alapellátásban dolgozik. Sokan aztán szakterületre szakosodnak, például cukorbetegségben, elhízásban, táplálkozási támogatásban vagy közegészségügyben.

Sok más izgalmas szerep is van, beleértve a vezetést, a kutatást és az oktatást, vagy a szabadúszó munkát. Néhányan további tanulmányokat folytatnak (pl. MSc, PhD). Munkatársaink az egészségfejlesztésben dolgozhatnak. Vannak olyan vonzó lehetőségek is az élelmiszeriparban, mint a főbb élelmiszerek és szupermarketek, a kutatás, az oktatás és a média. Táplálkozási / diétás diplomásoknak vonzó karrierlehetőségeik vannak az élelmiszeriparban, az egészségügyi szolgáltatásokban, a kutatásban és az oktatásban, valamint a médiában.

A diplomások a ciprusi törvény előírásait követik a dietetikusok nyilvántartásba vételéhez (N31 / I (96)), és jogosultak jelentkezni az élelmiszer-tudós, technológusok és dietetikusok (CyRBFSTD) ciprusi regisztrációs testületéhez.

Hozzáférés a további tanulmányokhoz

Cipruson egyre nagyobb szükség van a táplálkozás és a dietetika tudományára. A táplálkozási és dietetikai szakképzés a diákok számára olyan alaptanterveket tartalmaz, amelyek alapjai az alapkutatások, az egészségtudományok elveinek gyakorlati alkalmazása a táplálkozás tudományához. A program célja, hogy megfeleljen az alkalmazási követelményeknek a szakiskoláknak, például az orvosi, fogorvosi, fizikai terápiának és más paramedicinális programoknak. Ez a lehetőség felkészíti a diákokat a posztgraduális tanulmányokra a klinikai dietetikában.

Értékelés

A tantárgyi értékelés általában átfogó záróvizsga és folyamatos értékelés. A folyamatos értékelés kiterjed többek között a középfeltételekre, a projektekre és az osztály részvételére.

Az alább felsorolt ​​levélkategóriák a végső vizsga súlya és az e két értékelési komponensben kapott folyamatos értékelés és a tényleges számjegyek alapján kerülnek kiszámításra. A tanfolyamminõségek alapján kiszámolják a hallgatók féléves fokozatközi átlagpontját (GPA) és a kumulált pont átlag (CPA).

Graduation követelmények

A hallgatónak 240 ECTS-t és minden programkövetelményt kell kitöltenie. Legalább 2,0-es kumulatív fokozat-pont-átlag (CPA) szükséges. Így, bár a "D-" PASS fokozat, a CPA 2.0 elérése érdekében átlagos "C" fokozat szükséges.

Tanulási eredmények

A program végére a diplomások képesek lesznek:

 1. Az élelmiszerösszetétel széles körű megértését fejezze ki
 2. Mutassa be annak megértését, hogy a közös élelmiszerek gyártása / gyártása
 3. Kritikusan értékelje az élelmiszerek biztonságát mind az egyének, mind a meghatározott populációk számára
 4. Az élelmiszer-összetételnek az emberi egészségre és a jólétre gyakorolt ​​hatásának extrapolálása
 5. Határozza meg az étrend szerepét a betegségek megelőzésében és az optimális egészség előmozdításában
 6. Kritikusan értékelje a nem megfelelő étrend fogyasztásának kockázatát számos populációban, pl. Várandós nőknél, gyermekeknél és idős korban
 7. Mutassa be a készségeket és a tudást, hogy kritikusan vegye figyelembe az élelmiszerek és a táplálkozás területével kapcsolatos tudományos szakirodalmat
 8. Mutassa be a táplálkozással kapcsolatos szakpolitikai kérdéseket a közegészségügy vonatkozásában és azok befolyásolásának módjairól
 9. Értékelje a tudományos és társadalmi elméletet és koncepciókat az élelmiszer, a kultúra, az étrend és a táplálkozás összefüggésében
 10. Fejleszteni kell a kritikai elemzési készségeket, az informatikai, kommunikációs és prezentációs készségeket, valamint az egész életen át tartó tanulás megközelítését a karrierfejlesztéshez a táplálkozástudományokban.

Tanulási eredmények a programban (tanulmányi év szerint)

Évek 1

 1. Mutassa be az anatómia és élettan, biológia, biokémia és kémia alapismereteit
 2. Határozza meg a tudomány szerepét az élelmiszerek biztonságában és minőségében
 3. Összekapcsolja a táplálkozás fontosságát a betegségek megelőzésében
 4. Határozza meg a táplálkozás fontosságát az egészség előmozdításában a különböző kultúrákban és politikai és gazdasági környezetekben
 5. Mutassa be az átruházható készségek széles skáláját
 6. Válassza ki a tanulás előnyben részesített módszereit
 7. Megkülönböztetik a biztonságos laboratóriumi munkamódszerek követelményeit a tudományosan megalapozott laboratóriumokban
 8. Alkalmazza az elmélet gyakorlását a megfigyelési elhelyezés során

3. év

 1. Határozza meg a táplálkozás fontosságát az életciklus során
 2. Határozza meg a szervezetben megtalálható közös biokémiai és anyagcsere Pathways
 3. Magyarázza el az élelmiszereket és a táplálkozást a kultúra, a társadalmi és gazdasági környezet összefüggésében
 4. A fő élelmiszercsoportok kémiai összetételének differenciálása
 5. Adja meg az élelmiszer- és gyógyszerkölcsönhatások, valamint az élelmiszer-allergiák lehetőségeit
 6. Magyarázza meg az egyéni és népességi táplálkozási politikák jelentőségét
 7. Vegyen részt és végezzen szakmailag a megfigyelést

4. év

 1. Magyarázza meg az összetevők összetettségét és előrejelzéseit, az élelmiszer-összetevőkkel kapcsolatos kölcsönhatásokat
 2. Határozza meg az élelmiszer minőségbiztosítás követelményeit, és alkalmazza a HACCP elveit az élelmiszerbiztonság és a minőség elérése érdekében
 3. Beszéljétek meg a klinikai táplálkozás fontosságát, valamint azt, hogy az élelmiszer és táplálkozás fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében és ellenőrzésében
 4. Határozza meg a tápanyagok tápanyagigényét és potenciális toxicitását
 5. Kritikusan értékelje az irodalmat az élelmiszerekkel és a táplálkozással kapcsolatban
 6. Készítsen jelentést írásban és végezzen kutatási projekteket az élelmiszer és a táplálkozás területén
 7. Mutassa be a professzionális teljesítményt a megfigyelési helyszínen

Ösztöndíjak - Pénzügyi támogatás

Az egyetem ösztöndíjat és pénzügyi támogatást nyújt a nappali tagozatos hallgatóknak, akadémiai ösztöndíjak formájában, pénzügyi segítségnyújtás, atlétikai ösztöndíjak és az egyetemi munka-tanulmányi programok formájában.

Utoljára frissítve nov. 2018

Az iskoláról

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space.

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space. Kevesebb