BSc a fizioterápiában

Általános információk

Program leírás

 • Időtartam (év): 4 év
 • Képzettség: Fizikoterápiás alapképzés
 • A képesítés szintje: Bachelor diploma (1. ciklus)
 • Az oktatás nyelve: görög
 • Tanulmányi mód: Teljes vagy részidős
 • Minimális ECTS kredit: 240

A program profilja

A program célja, hogy a hallgatók számára az alapvető tudományos és szakmai képességek annak érdekében, hogy sikeresen gyakorolja a igényes szakma fizioterápia számos klinikai környezetben. A program olyan módon van felépítve, hogy a hallgatók magas színvonalú elméleti és gyakorlati készségeket szerezzenek a csont- és izomrendszer, a neurológiai és a cardiorespirációs fizioterápia három fő területén, valamint más speciális népcsoportok rehabilitációjában (égési sérülés-rehabilitáció, amputált rehabilitáció stb.)

Karrier kilátások

A diplomások jogosultak jelentkezni a Ciprusi Fizioterápiás és Fizioterápiás Felügyeleti Hivatal bejegyzési tanácsára. Ez a tanács feladata a fizioterápiás szakma gyakorlásának engedélyezése. A diplomások kidolgozhatják a magánszférában, a magánkórházakban, a magán-fizioterápiás klinikákon, a sportklubokban, valamint a betegek otthonában történő kezelésével kapcsolatos foglalkoztatási készségeket. Emellett lehetőségük nyílik arra, hogy a közszférában állást foglaljanak a ciprusi körzetben lévő állami kórházak és klinikák területén.

Hozzáférés a további tanulmányokhoz

Azok a diplomások, akik folytatni kívánják a jövőbeli tanulmányokat, lehetőséget kapnak a Posztgraduális (Mester) szintű tanulmányokra való regisztrálásra. A University of Nicosia MSc ortopédiai tudományt kínál 2 szakirányú kézi terápiával és sportfizioterápiával. A közeljövőben a program két további MSc fokot kínál a neurológiai és a kardioplazmatikus fizioterápia területén.

Értékelés

A tantárgyi értékelés általában átfogó záróvizsga és folyamatos értékelés. Folyamatos értékelés lehet többek között a félidős, a projektek és az osztály részvétele.

A levélkategóriákat a záróvizsga súlya és a folyamatos értékelés, valamint a két értékelési komponens tényleges számjegye alapján számítják ki. A tanfolyamminõségek alapján kiszámolják a hallgatók féléves fokozatközi átlagpontját (GPA) és a kumulált pont átlag (CPA).

Graduation követelmények

A hallgatónak 240 ECTS-t és minden programkövetelményt kell kitöltenie.

Legalább 2,0-es kumulatív fokozat-pont-átlag (CPA) szükséges. Így, bár a "D-" PASS fokozat, a CPA 2.0 elérése érdekében átlagos "C" fokozat szükséges.

Ezenkívül a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük kell az 5., 6. és 7. félév során megtartott 3 klinikai elhelyezést, és összesen öt órás klinikai képzést kell biztosítani kétszer hetente összesen 150 órára. Továbbá a hallgatóknak be kell fejezniuk a 8. félévben lezajlott végső klinikai elhelyezés gyakorlatot, és a klinikai gyakorlat heti 40 óráját magában foglalja, összesen 26 héten át összesen 1040 órát.

Tanulási eredmények

A program végére a diplomások képesek lesznek:

 1. Számos kezelési megközelítést alkalmazzon az emberi funkció és a mozgás javítása érdekében.
 2. Tüntesse fel a patológiát az emberi test különböző biológiai rendszereinek diszfunkciójáról, és alkalmazza ezt a tudást a betegek sikeres kezelésére.
 3. Biztonságosan alkalmazza a fizioterápiás szakmát a javallatok és az ellenjavallatok jó megértésében, ha bármelyik kezelési technikát, fizikai módszert vagy terápiás gyakorlatot alkalmazza.
 4. Végezze el a páciens átfogó szubjektív vizsgálatát, és minden releváns szubjektív megállapítást strukturált módon rögzítsen.
 5. A szubjektív megállapításokon alapuló síkkezelési stratégiák és a döntéshozatali folyamat során naprakész bizonyítékokat használnak.
 6. Bizonyítsák be a professzionalitást, miközben elismerik a fizioterápiás szakmát követő valamennyi etikai kódexet és megbízót a betegek titkosságának, magánéletének és anonimitásának tiszteletben tartásával.
 7. Kritikusan értékelje és elemezze a jelenlegi legjobb bizonyítékokat, és alkalmazza a betegek kezelésére.
 8. Mutassa be a szakmai viselkedést és az interperszonális készségeket a betegekkel és más egészségügyi szakemberekkel.
 9. A kutatási projektekben való részvétellel megismerheti a kutatási módszertant.

Ösztöndíjak - Pénzügyi támogatás

Az egyetem ösztöndíjat és pénzügyi támogatást nyújt a nappali tagozatos hallgatóknak, akadémiai ösztöndíjak formájában, pénzügyi segítségnyújtás, atlétikai ösztöndíjak és az egyetemi munka-tanulmányi programok formájában.

Utoljára frissítve nov. 2018

Az iskoláról

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space.

UNIC is the largest university in Cyprus, with over 12,000+ students, from over 70 countries across the globe, coming together in an innovative and transformative learning space. Kevesebb