Bölcsészettudományi szakemberek

Általános információk

24 locations available

Program leírás

Medizinalfachberufe

A távoktatási program alt = "Orvostudományi szakemberek (BA) végzettség az egészségügyi, terápiás és ápolási szakmákban dolgozók munkahelyi képzése ." Ehhez a tanulmányi programhoz a hároméves képzési időszakra szóló belépési szakmák, nevezetesen fizioterápia foglalkozási terápia, logopédia, geriátriai ellátás, egészségügy -. és ápolási mellett egy alapos elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek a különböző tevékenységi területeken az egészségügyi szakemberek ad a tanulmány öt félév, mélyreható ismerete a társadalmi és gazdasági tudományok.

Bachelor tanulmányok alt = "Orvosi szakmák

Az interdiszciplináris tanulmányi kurzus alt = "Az egészségügyi szakemberek távoktatásként ideális akadémiai továbbképzést kínálnak mindazoknak, akik a terápiás és ápolási szakmákban dolgoznak, akik a szakmai tevékenységgel párhuzamosan szeretnék folytatni az oktatásukat, például a vezetői feladatok átvételére vagy hatékonyabb teljesítményükre vagy saját terápiás gyakorlatuk hatékonyabbá tételére A tanulmányok és a munka jobb összehangolása és a helyszín nagyobb függetlensége érdekében a diákok részt vehetnek az osztálytermi előadásokon szombaton vagy a DIPLOMA Egyetem számos németországi tanulmányi központjában, vagy egy virtuális változatban, online előadásokkal .

A hallgatók orvosi, pszichológiai, pedagógiai, szociológiai és gazdasági ismereteket szereznek, amelyek a korábbi szakmai képesítésen alapulnak és tudományos megfontolásra terjesztik. A távoktatásban alt = "Orvosi szakmák , a diákok megtanulják, hogy tudományosan megvilágítsák, reprezentálják és bemutassák az egészséggel kapcsolatos fogalmak elméleteit, elveit és módszereit nemzeti és nemzetközi kontextusban.

A távoktatás fókuszpontjai alt = "Orvosi szakemberek (BA)

A főiskolai programban az alt = "Orvosi szakmák, számos vonzó, karrier-orientált fókusz közül választhatsz, amelyeket röviden bemutatunk az alábbiakban:

Egészségügyi menedzsment

Az egészségügyi menedzsmentre összpontosít a konkrét cselekvési területek, amelyek fontosak a gyógyszergyártás területén működő vállalat létrehozásában és vezetésében. Az egészségügyi szektorban a szolgáltatók specifikus irányítási és ellenőrzési folyamataira alapozva átfogó és integratív módon tekintjük meg a tipikus vállalati menedzsment döntéseket és az alapítványra vonatkozó döntéshozatali folyamatokat. A tanulmány alt = "Az egészségügyi menedzsmentre összpontosító orvosi szakmák lehetővé teszik számukra, hogy önállóan új ismereteket és készségeket szerezzenek, kutatási projekteket hajtsanak végre és magas szintű felelősséget vállaljanak egy csapatban.

Egészségnevelés

Az egészségügyi oktatás szakirány fő célja, hogy teljesítse a tanítási tevékenység követelményeit a fizioterápiában, a foglalkozási terápiában, a beszédterápiában vagy az ápolásban részt vevő hallgatók oktatásában. A cél az, hogy az adott tanulási célokat professzionális és didaktikus módon dolgozzák fel, és a tanítási-tanulási folyamatokat egy korszerű, diákközpontú tervezés formájában valósítsák meg módszertani változatokban. A távoktatás alt = "Az egészségügyi oktatásra összpontosító orvosi szakmák elmélyítik és szélesítik a szakképzés keretében szerzett pedagógiai ismereteket a különböző elméleti megközelítések és modellek szisztematikus működtetésével és a legújabb fejlemények figyelembevételével.

kéz rehabilitációs

A kézi rehabilitációra összpontosít az átfogó ismeretek és interdiszciplináris ismeretek a differenciáldiagnosztikáról, értelmezésükről és az ebből eredő kezelési technikákról a kézi rehabilitációban. A diákok a tudományos dokumentációban megismerik az ICF-et és kritikusan megértik az elméleteket és a módszertani megközelítéseket. A távoktatás szakosodásának kurzusai alt = "Az orvosi szakmák a DIPLOMA külső intézetében, a Bad Pyrmont kézi rehabilitációs akadémiájában kerülnek megrendezésre. Az" AfH minősített kézterapeutája "blokk sorának végső vizsgával történő látogatása a választott modul jóváírásához vezet. a távoktatási program (oklevél, oklevél-kiegészítés, feljegyzések átirata) okleveles dokumentumaiban is szerepel.

fenntartó kezelés

A gondozási terápia középpontjában az alapképzés programja alt = "Az orvosi szakmák lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy önállóan gyakorolják az ápolási területen nyújtott gyógyító munkát." Tudományos alapon és a G-BA alapján tanítják a diagnózist és az eljárással kapcsolatos gyógyító tevékenységet, valamint a szükséges orvosi szakembert. Megszerzett képesítések.

gondozás

A távoktatásban alt = "A Medische Fachberufe a fókuszterület-ápolási tudományokkal tanulja meg a gondozási problémák megvilágítását az ápolási diagnózisok és a célzott kutatás megteremtésével, és egy megbízható, bizonyítékokon alapuló döntést hozni az ápolási folyamatban. A hallgatók megértik az ápolási komplex intézkedés pontszámot, és alkalmazhatják azt az egyéni gondozási helyzetben, és segítik a kollégákat abban, valamint azt, hogy az ápolási beavatkozások származhatnak az ápolási diagnózisokból és milyen különböző eszközök léteznek az ellátás minőségének biztosítására.

Karrierlehetőségek távoktatás után

A főiskolai végzettségűek munkaerő-piaci lehetőségei alt = "Az orvosi szakmák nagyon jóak a népesség és a tudományos fejlődés miatt az orvostudományban.

  • A gyakorlatilag fontos problématerületek rögzítése és az első, szisztematikusan kidolgozott megoldások megvalósítása a további, empirikus alapú tudományos munka alapjaként
  • A visszaverődött gyakorlat megvalósítása, különösen a bonyolult neurológiai betegségek, krónikus vagy krónikus betegségek kezelésében, valamint az emberek életminőségének többfunkciós indokolt korlátozásaiban
  • Felelős feladatok vállalása a (szakember) osztályokban, kórházakban, klinikákban, korai beavatkozás intézményeiben
  • Tartalmi struktúrájú, koncepcionális feladatok, amelyekhez akadémiai oktatásra van szükség vagy hasznos, pl. Minőségi képviselőként, a belső képzés megszervezésében, vagy "új" létesítmények kialakításában és formanyomtatványok kialakításában
  • A saját gyakorlatának kialakításának és kezelésének alapja, figyelembe véve a piaci változásokat és a fejlesztéseket
  • A későbbi tanítás és tanítás kezdeti orientációja az egészségügyi szakemberek szakiskoláiban Az orvosi terápiás ismeretek konszolidálása a kézi rehabilitációban - különösen a foglalkozási terapeuták és gyógytornászok esetében (pl. Magángyakorlatban)
  • Terápiás szolgáltatások bővítése és bővítése, különösen az egészségfejlesztés és a megelőzés területén
  • A fogyatékkal élők támogatása, az idősek és a mentálisan beteg emberek gondozása

A főiskolai végzettség a diplomát egy későbbi mesterképzésre jogosítja fel . A DIPLOMA Iparművészeti Egyetem tavaly bevezetett egy egymás utáni mesterképzést alt = "orvosi szakmák, amelyek a doktori fokozatra jogosultak." Ezen túlmenően a felsőfokú diplomások az alt = "orvosi szakmák is vállalhatják az üzleti ügyintézést (MBA). DIPLOMA Egyetem.

normál időszakban

A többi tanulmány standard tanulmányi ideje: 5 félév

Teljes munkaterhelés *: 180 ECTS pont, amelyből a fent említett hozzáférési szakmákban végzett befejezett szakképzés 60 ECTS kredit.

* A munkaterhelés magában foglalja az előkészítés és a nyomon követés idejét, valamint a (virtuális) osztálytermi üléseken való részvételt, valamint az önálló tanulást és a vizsga előkészítését. Feltételezhető, hogy átlagosan 25-30 órás munkaterhelés ECTS-kreditenként minden egyes megszerzendő hitelhez felhasználható.

A távoktatás tanterve 5 szemeszteres változatot mutat, amely akár 4 félévig is meghosszabbítható, a szakmai terhektől függően - tanulmányi díjaktól mentes. A heti munkaterhelés egyedileg igazítható a szakmai és / vagy családi körülményekhez.

alapvonal

Téli félév (október) és a nyári félév (április).

akkreditáció

Az akkreditációs ügynökség által az AHPGS akkreditálása.

tandíj

Távoktatás: 207,00 € / hó (összesen 6875,00 €, plusz egyszeri vizsga díja 665,00 €)

tanulmány formájában

Távoktatás valódi vagy online tantermi ülésekkel: A távoktatás az önálló tanulás és a tanítási programok között, valamint a teljes szombati szemináriumok (kb. 12-14 szombat / félév) között, számos országos tanulmányi központunk egyikében, vagy online a DIPLOMA Online Campus "virtuális előadótermében" ,

felvételi követelmények

A fizioterápia, a foglalkozási terápia, a beszédterápia, a geriátriai ápolás vagy az ápolás (pl. Egészségügyi és gyermekgondozás, anyasági ellátás, sürgősségi orvosi ellátás, orvosi-technikai segítségnyújtás, dietetikus vagy mások) kérésére végzett hároméves szakképzés igazolása

valamint az általános felsőoktatási felvételi képesítés, Fachhochschulreife, mestervizsgát tartott, vagy a Hessen (az egyéni vizsga után) az egyetemekre szakmailag képzett szakemberek beutazásának szabályai szerint.

A speciális képesítésekkel kapcsolatos további információkért forduljon a DIPLOMA Hochschule-hoz.

Azok a pályázók, akik nem felelnek meg a fent említett követelményeknek, először vendégkönyvelőként vehetnek részt a tanfolyamon, ha a hozzáférési jogosultság max. 2 félév érhető el.

Külföldi diplomák esetén be kell mutatni az egyenértékűséget.

nyilatkozatok

Bachelor of Arts (BA)

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Tovább

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Kevesebb
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hannover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , München , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nürnberg , Wiesbaden , Wuppertal , Németország Online + 23 Több Kevesebb