Az alsó végtag anatómiájának és boncolásának posztgraduális képzése

Általános információk

Program leírás

A kurzus okok

 • Ez egy posztgraduális kurzus, amelynek nagy része gyakorlati órákat fog kidolgozni az anatómiai laboratóriumban. Kis csoportokban fog működni.
 • Minden hallgatónak rendelkeznie kell mintavétellel a boncolási terv gyakorlatához az egyes tanulmányi régiókban.
 • A hallgatók olyan anatómiai készítményeket fognak kapni, amelyek útmutatóként szolgálnak a boncolódáshoz, valamint az emberi anatómiára szakosodott oktatók támogatására.Ankle and Ligaments Nino Liverani / Unsplash

Ki az?

 • BelsÅ orvosok (az elsŠévtÅl kezdve) az alsó végtagi műtét során alkalmazott anatómiai ismeretek elmélyítésében és a boncolási készségek fejlesztésében érdekeltek: ortopédiai és traumatológiai műtétek, plasztikai és rekonstrukciós műtétek, érrendszeri műtétek.
 • Ezen műtéti szakorvosok, akik anatómiai ismereteiket és boncolási technikájukat szeretnék javítani.
 • Az egészségtudomány egyéb tudományága, amely az alsó végtag anatómiai ismereteinek és boncolásának fejlesztése iránt érdeklÅdik.

felvételi követelmények

 • Diplomások vagy diplomások az orvostudományban.
 • Lakosok és szakemberek: ortopédiai és traumatológiai műtétek, plasztikai és helyreállító műtétek és érrendszeri műtétek területén.
 • Az egészségtudomány egyéb fokozatai, amelyek az alsó végtag anatómiájáról és boncolásáról szólnak: fizioterápia, csontritkulás, csontkovácsolás.

elÅadás

Az alsó végtag anatómiájának és boncolásának posztgraduális képzése kiegészítŠés speciális képzésre szolgál, amely egyaránt hasznos bizonyos műtéti szakterületek szakmai gyakorlatában, valamint a gyakorlat fejlesztésében és a szükséges műszaki képzésben az egyes műtétek szakterületein. egészség, amelyben anatómiai és topográfiai kapcsolatok mély ismerete és megértése szükséges.

A tanfolyam célja az alsó végtagok emberi anatómiájának alapos ismeretét igénylŠműtéti specialitások, például ortopédiai műtét és traumatológia, plasztikai és rekonstrukciós műtétek, valamint érrendszeri műtétek tanulási görbéjének javítása és gyorsítása. Hasonlóképpen, célja az anatómia folyamatos továbbképzésének biztosítása olyan szakmák számára, amelyekben egyrészt ez az ismeret alapvetŠfontosságú a szakmai gyakorlatban, másrészt nincs ilyen típusú gyakorlati és alkalmazott képzésük, például fizioterápia, csontritkulás vagy kiropraktika.

A kiemelkedÅen gyakorlati tanfolyamot az anatómiai szakterületen tanuló anatómiai klinikák alapján tanítják. Elméleti foglalkozásokat építenek be, amelyek útmutatást nyújtanak a hallgató számára az anatómiai struktúrák felismerésében és lokalizálásában, amelyeknek az egész ülés során működniük kell. A folyamatos képzés iránti igény kielégítésére irányul, amely a műtéti anatómia és az alkalmazott anatómia területén továbbra is mind az orvosi és a sebészeti szakterületeket, mind az egészségtudomány más szakmáit igényli mind az egészségügyi területünkrÅl, mind a többi körülvevÅ országból. .

célkitűzések

 • Javítani kell az alsó végtag regionális és topográfiai anatómiai ismereteit.
 • Az anatómiai boncolás technikájával mélyítse meg az alsó végtag különbözÅ topográfiai régióinak topográfiai anatómiájának és érrendszeri eredetű kapcsolatának pontos ismereteit.
 • Fejlessze ki az alsó végtag műtéttechnikájához hasznos készségeket és gyakorlati készségeket.
 • Fejlessze az alsó végtag anatómiai boncolásának technikáját.

Karrier lehetÅségek

 • A legtöbb ilyen képzésen részt vevÅ hallgató hozzáférhet egy olyan képzési tevékenységhez, amelynek javítania kell a műtéti technikák tanulási görbéjét, amelyeket késÅbb alkalmaznak a szakmai gyakorlatuk során. Ez a kurzus kiegészíti szakképzésüket, és lehetÅvé teszi a hallgatók számára, hogy szembesüljenek a különféle műtétekkel és technikákkal, amelyeket mindennap alkalmazni kell a műtÅben.
 • Más nem sebészeti specialitások hallgatói nagyon hasznos ismereteket szereznek az alsó végtagi patológiák megértésében, valamint olyan készségek és gyakorlati készségek fejlesztésében, amelyek javítják szakmai gyakorlataikat.
 • Az államon kívüli hallgatók esetében az alkalmazott alkalmazott anatómia ilyen típusú képzése nagy elismerést élvez egészségügyi rendszerében.

tanterv

 • 1. szekció: 2020.01.16 .: Az ágyéki plexus, a hátsó hasfal, az ivarüreg, a sacroiliac ízület és a külsÅ ivari érrendszer boncolása.
 • 2. alkalom: 20/21/2020: A fenékrész, a suprapiriform és az infrapiriform terek boncolása, a gluteális felsŠés alsóbbrendű vasculonerviosus csomag; ülÅideg A comb hátsó részének boncolása.
 • 3. szekció: 2020.01.30.: Az inguinocruralis régió és a combcsont háromszög boncolása. A comb elülsŠés mediális rekeszei. Femoral ideg és obturator. Femorális érrendszer tengelye
 • 4. ülés: 2020.02.06 .: A csípÅízület boncolása.
 • 5. ülés: 2020.02.13: Popliteal régió. Popliteális érrendszer tengelye. Tibialis ideg Közös peroneális ideg
 • 6. ülés: 2020.02.20 .: Térdízület.
 • 7. ülés: 2020.02.27: A láb elülsŠés oldalsó része. Extensor retinaculum és peroneum. A tibiális ér elülsÅ tengelye. Mély peroneális ideg
 • 8. ülés: 2020.05.03 .: A láb hátoldala. Flexor retinaculum A tibiális érér hátsó tengelye. Tibialis ideg
 • 9. ülés: 2020.12.03: A láb, a boka ízülete és a mellkas alsó részének hátsó oldala.
 • 10. alkalom: 2020. 03. 19 .: A láb plantaurális felülete. Növényi sejtek. Vasculonerviális tengelyek oldalsó és mediális planta.

titrálás

Az alsó végtag anatómiájának és boncolásának posztgraduális képzése a Girona Egyetemen *

* Nem tartalmazza az UdG címet kibocsátó díjat

módszertan

A tanulási tevékenységek 85% -ában az emberi minták anatómiai boncolásának gyakorlati tevékenysége alapján kerülnek kidolgozásra.

Az ülések 15% -a elméleti, és azokat alkalmazni fogja az egyes anatómiai régiók tanulmányozására, amelyek késÅbb a hallgató a gyakorlati részben fog dolgozni. Ezekben az ülésekben az oktatók kiemelik azokat a kapcsolatokat és anatómiai struktúrákat, amelyeket a hallgatónak fel kell ismernie és meg kell határoznia az egyes régiókban, hogy megfelelÅ szintű anatómsebészeti ismereteket szerezzen.

Ãrtékelési rendszer

Az oktatószemélyzet értékeli a gyakorlati ülések során elvégzett munkát, a kurzus utóellenÅrzését, valamint annak részvételét, amelynek legalább 80% -nak kell lennie.

Utoljára frissítve December 2019

Az iskoláról

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbito ... Tovább

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbitos de la Universitat de Girona, y estar al servicio de la sociedad de la que forma parte. Kevesebb