Alkalmazott tudomány egyetemi végzettje az ápolásban

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

Az Associate in Applied Science fokozatú ápolási képzés egy kétéves ápolási tanterv, minden korosztályú férfiak és nők számára kínálva, ideértve a középiskolai végzettségűek, érett felnőttek és engedéllyel rendelkező gyakorlati ápolókat.

A diplomások felkészültek arra, hogy kezdő szintű személyzet ápolói pozícióit fogadják el számos egészségügyi intézményben, például kórházakban, ápolási otthonokban és kiterjesztett ápolási létesítményekben. A tanterv középpontjában a közvetlen betegellátás áll a hallgatók felkészítése során a három olyan egymással összefüggő szerepre, amelyek a társult fokozat végzettségére vonatkoznak, mint ellátás biztosítója, ellátásvezetője és az ápoló tudományág tagja. A humán, természet- és társadalomtudományok, valamint az ápolás tanulmányozása révén a hallgatók megértik az egyének értékét és a társadalomhoz való hozzájárulásukat.

Érettségi követelmények (62–64 kredit)

Végzős eredmények

 • Kritikus gondolkodás: Használja ki a kritikus gondolkodási készségeket és az ápolói megítélést az ápolási folyamat alkalmazásában a biztonságos, minőségi ellátás biztosításához.
 • Kommunikáció: Kommunikáció hatékonyan, verbális és nem verbális kifejezés, írásbeli dokumentáció és elektronikus technológia felhasználásával.
 • Gondoskodás: Vegye fel az empatikus, együttérző, gondoskodó interakciókat és viselkedést az emberi virágzás előmozdítása érdekében.
 • Sokszínűség: Ápolási ellátást kell nyújtani, amely magában foglalja az egész élettartama alatt a kulturálisan sokszínű ügyfelek iránti érzékenységet.
 • Minőségjavítás: Az adatok felhasználása a minőségjavítás és a bizonyítékokon alapuló gyakorlat támogatásának biztosítása érdekében.
 • Vezetés: Mutassa be az alapvető delegálási és vezetői irányítási készségeket.
 • Információkezelés: Beszélje meg és használja az információs rendszereket az egészségügyi környezetben.
 • Professzionalizmus: Mutassa be a professzionális és etikai magatartást az Amerikai Ápoló Szövetség Gondozási Szabványaival és a Szakmai Teljesítmény Szabványaival összhangban.

122501_doctor-medical-medicine-health-42273.jpegPixabay / Pexels

Általános oktatási követelmények

A középfokú oktatás folyamán a hallgatók várhatóan elsajátítják a választott tantárgyuk ismereteit, legyen az a szabad művészet, a tudomány vagy a számos szakterület valamelyike. Ugyanakkor a középfokú oktatás egyik fő célja a hallgatók világszemléletének kibővítése. Ez magában foglalja az új ötletek kitettségét, a kihívásokat a már kialakult vagy korábban tartott nézőpontok szempontjából, valamint a gondolkodás ismeretlen és izgalmas módszereinek bemutatását. A szélesebb általános oktatásnak való kitettség révén a hallgatók készségeket hoznak létre, amelyek alapot teremtenek a további tanulmányokhoz és munkavégzéshez. Az ilyen készségek magukban foglalják a kritikus gondolkodást, az érvelés elemzését, a megfelelő módszertani megközelítéseket, a megértés sokféleségét, a technológia beépítését és az alapvető munkavégzési szokásokat. Egy ilyen alapítvány olyan keretet ad a hallgatók számára, amely alapján jobban megérthetik és értékelhetik választott tanulmányi területüket.

Ebben a szellemben a SUNY Kuratórium 1998 decemberében jóváhagyta az általános oktatási követelményt. Ez a követelmény legalább harminc (30) kredit jóváírására kötelezi a különféle kulcsfontosságú tudományos területeket minden olyan hallgató számára, akik egy SUNY intézményben diplomát szereznek. érettségi fokozat. E célból a SUNY a következő tíz hallgatói tanulási eredményt hozta létre:

Tanulási eredmény 1 Matematika
Tanulási eredmény 2 Természettudományok
Tanulási eredmény 3 Társadalomtudományok
Tanulási eredmény 4 Amerikai történelem
Tanulási eredmény 5 Nyugati civilizáció
Tanulási eredmény 6 Más világ civilizációk
Tanulási eredmény 7 humán tárgyak
Tanulási eredmény 8 A Művészetek
Tanulási eredmény 9 Idegen nyelv
Tanulási eredmény 10 Alapvető kommunikáció

Ezen felül a sikeres fokozatú jelölteknek két területen is bizonyítaniuk kell kompetenciájukat:

Kritikus gondolkodás (érvelés)
Információ menedzsment

A kritikus gondolkodásban részt vevő hallgatói tanulási eredményt minden olyan általános oktatási kurzus tartalmazza, amelyre kredit ad a kettőtől a hétig (2–7) és a hallgatói tanulási eredményhez (10.).

A SUNY általános oktatási követelményei kezdetben minden olyan hallgatóra érvényesek, akik 2000 őszén vagy később kezdték meg tanulmányaikat. 2010-ben a SUNY Kuratórium módosította az általános oktatási követelményeket, és 2013-ban további ajánlásokat fogalmazott meg azok végrehajtására a közösségi főiskolák számára, amelyek célja a hallgatók zökkenőmentes átadása a SUNY 4 éves intézményekbe. SUNY A Sullivan elkötelezett amellett, hogy segítse hallgatóit a SUNY által előírt általános oktatási követelmények teljesítésében. E cél felé a SUNY SULLIVAN megköveteli, hogy minden olyan hallgató, aki művészeti társult (AA) vagy tudományos társult (AS) fokozatot szerezzen, harminc kredittel járjon a tíz általános oktatási terület közül legalább hétben, és bizonyítsa kompetenciáját a kritikus gondolkodásban és információkezelés. A gyakorlati alkalmazás szempontjából ez a politika megköveteli, hogy mindegyik AA és AS fokozat kedvezményezettje bizonyítsa:

 1. Tudás és készségek két szükséges területen, az alapvető kommunikáció és a matematika területén;
 2. Tudás és készségek a következő nyolc terület öt közül: Természettudomány, Társadalomtudomány, Amerikai történelem, Nyugati civilizáció, Más világvilágú civilizációk, Humán tudományok, Művészetek és Idegen nyelvek; és
 3. Kompetencia két szükséges területen, a kritikus gondolkodás és az információkezelés területén.

Oktatás

121761_ScreenShot2019-09-25at10.52.24AM.png

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

Welcome to SUNY Sullivan, a comprehensive community college in the SUNY (State University of New York) system. We’re committed to helping you prepare for the future whether you’re getting your first j ... Tovább

Welcome to SUNY Sullivan, a comprehensive community college in the SUNY (State University of New York) system. We’re committed to helping you prepare for the future whether you’re getting your first job, transferring to a four-year college or university or enhancing your personal and professional skills. Kevesebb