Áttekintés

Az Associate in Applied Science fokozatú ápolási képzés egy kétéves ápolási tanterv, minden korosztályú férfiak és nők számára kínálva, ideértve a középiskolai végzettségűek, érett felnőttek és engedéllyel rendelkező gyakorlati ápolókat.

A diplomások felkészültek arra, hogy kezdő szintű személyzet ápolói pozícióit fogadják el számos egészségügyi intézményben, például kórházakban, ápolási otthonokban és kiterjesztett ápolási létesítményekben. A tanterv középpontjában a közvetlen betegellátás áll a hallgatók felkészítése során a három olyan egymással összefüggő szerepre, amelyek a társult fokozat végzettségére vonatkoznak, mint ellátás biztosítója, ellátásvezetője és az ápoló tudományág tagja. A humán, természet- és társadalomtudományok, valamint az ápolás tanulmányozása révén a hallgatók megértik az egyének értékét és a társadalomhoz való hozzájárulásukat.

Érettségi követelmények (62–64 kredit)

Végzős eredmények

 • Kritikus gondolkodás: Használja ki a kritikus gondolkodási készségeket és az ápolói megítélést az ápolási folyamat alkalmazásában a biztonságos, minőségi ellátás biztosításához.
 • Kommunikáció: Kommunikáció hatékonyan, verbális és nem verbális kifejezés, írásbeli dokumentáció és elektronikus technológia felhasználásával.
 • Gondoskodás: Vegye fel az empatikus, együttérző, gondoskodó interakciókat és viselkedést az emberi virágzás előmozdítása érdekében.
 • Sokszínűség: Ápolási ellátást kell nyújtani, amely magában foglalja az egész élettartama alatt a kulturálisan sokszínű ügyfelek iránti érzékenységet.
 • Minőségjavítás: Az adatok felhasználása a minőségjavítás és a bizonyítékokon alapuló gyakorlat támogatásának biztosítása érdekében.
 • Vezetés: Mutassa be az alapvető delegálási és vezetői irányítási készségeket.
 • Információkezelés: Beszélje meg és használja az információs rendszereket az egészségügyi környezetben.
 • Professzionalizmus: Mutassa be a professzionális és etikai magatartást az Amerikai Ápoló Szövetség Gondozási Szabványaival és a Szakmai Teljesítmény Szabványaival összhangban.122501_doctor-medical-medicine-health-42273.jpeg Pixabay / Pexels

Általános oktatási követelmények

A középfokú oktatás folyamán a hallgatók várhatóan elsajátítják a választott tantárgyuk ismereteit, legyen az a szabad művészet, a tudomány vagy a számos szakterület valamelyike. Ugyanakkor a középfokú oktatás egyik fő célja a hallgatók világszemléletének kibővítése. Ez magában foglalja az új ötletek kitettségét, a kihívásokat a már kialakult vagy korábban tartott nézőpontok szempontjából, valamint a gondolkodás ismeretlen és izgalmas módszereinek bemutatását. A szélesebb általános oktatásnak való kitettség révén a hallgatók készségeket hoznak létre, amelyek alapot teremtenek a további tanulmányokhoz és munkavégzéshez. Az ilyen készségek magukban foglalják a kritikus gondolkodást, az érvelés elemzését, a megfelelő módszertani megközelítéseket, a megértés sokféleségét, a technológia beépítését és az alapvető munkavégzési szokásokat. Egy ilyen alapítvány olyan keretet ad a hallgatók számára, amely alapján jobban megérthetik és értékelhetik választott tanulmányi területüket.

Ebben a szellemben a SUNY Kuratórium 1998 decemberében jóváhagyta az általános oktatási követelményt. Ez a követelmény legalább harminc (30) kredit jóváírására kötelezi a különféle kulcsfontosságú tudományos területeket minden olyan hallgató számára, akik egy SUNY intézményben diplomát szereznek. érettségi fokozat. E célból a SUNY a következő tíz hallgatói tanulási eredményt hozta létre:

Tanulási eredmény 1 Matematika
Tanulási eredmény 2 Természettudományok
Tanulási eredmény 3 Társadalomtudományok
Tanulási eredmény 4 Amerikai történelem
Tanulási eredmény 5 Nyugati civilizáció
Tanulási eredmény 6 Más világ civilizációk
Tanulási eredmény 7 humán tárgyak
Tanulási eredmény 8 A Művészetek
Tanulási eredmény 9 Idegen nyelv
Tanulási eredmény 10 Alapvető kommunikáció

Ezen felül a sikeres fokozatú jelölteknek két területen is bizonyítaniuk kell kompetenciájukat:

Kritikus gondolkodás (érvelés)
Információ menedzsment

A kritikus gondolkodásban részt vevő hallgatói tanulási eredményt minden olyan általános oktatási kurzus tartalmazza, amelyre kredit ad a kettőtől a hétig (2–7) és a hallgatói tanulási eredményhez (10.).

A SUNY általános oktatási követelményei kezdetben minden olyan hallgatóra érvényesek, akik 2000 őszén vagy később kezdték meg tanulmányaikat. 2010-ben a SUNY Kuratórium módosította az általános oktatási követelményeket, és 2013-ban további ajánlásokat fogalmazott meg azok végrehajtására a közösségi főiskolák számára, amelyek célja a hallgatók zökkenőmentes átadása a SUNY 4 éves intézményekbe. SUNY A Sullivan elkötelezett amellett, hogy segítse hallgatóit a SUNY által előírt általános oktatási követelmények teljesítésében. E cél felé a SUNY SULLIVAN megköveteli, hogy minden olyan hallgató, aki művészeti társult (AA) vagy tudományos társult (AS) fokozatot szerezzen, harminc kredittel járjon a tíz általános oktatási terület közül legalább hétben, és bizonyítsa kompetenciáját a kritikus gondolkodásban és információkezelés. A gyakorlati alkalmazás szempontjából ez a politika megköveteli, hogy mindegyik AA és AS fokozat kedvezményezettje bizonyítsa:

 1. tudás és készségek két szükséges területen, az alapvető kommunikáció és a matematika területén;
 2. ismeretek és készségek a következő nyolc terület öt közül: természettudomány, társadalomtudomány, amerikai történelem, nyugati civilizáció, más világvilágú civilizációk, humán tudományok, művészetek és idegen nyelvek; és
 3. kompetencia két szükséges területen, a kritikus gondolkodás és az információkezelés területén.

Oktatás

121761_ScreenShot2019-09-25at10.52.24AM.png

Program oktatási nyelve:
 • Angol
Utoljára frissítve Október 13, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
jan. 22, 2020
Duration
4 félév
Nappali
Price
24,344 USD
tandíj, állami hallgatók számára. A tandíjakkal kapcsolatos további részletek a programleírásban találhatók.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
jan. 22, 2020
End Date
dec. 2021
Jelentkezési határidő

jan. 22, 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date
dec. 2021