A transzlációs orvoslás mestere

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az MTM program intenzív tanfolyam-év az UC Berkeley-nél és az UCSF-nél, valamint gyakorlati projektek. A tanterv három fő tartalmi téma köré épül:

 • Mérnöki
 • Klinikai igények és stratégiák
 • Üzleti, vállalkozói és technológiai

A tanterv középpontja a csúcspontos projekt tanfolyam. A külső mentorokkal végzett 10 hónapos munka kiegészítéseként ez az osztály rendszeresen találkozik, hogy támogatást nyújtson társai számára, bemutassa a transzlációs orvoslás fogalmait és fejlessze az előadói készségeket.

Az MTM program 24 féléves egységeket igényel * felső tagozaton és posztgraduális képzésen.

 • Mérnöki munka (legalább 10 féléves egység vagy ennek megfelelő)
  • BioE 270 - Transzlációs kihívások: diagnosztika, eszközök és terápiák (2 negyed egység) [UCSF]
  • BioE 280 - Etikai és társadalmi kérdések a transzlációs orvostudományban (1 féléves egység) [Berkeley]
  • BioE 252 - Klinikai szükségletalapú terápiás megoldások (2 féléves egységek) [Berkeley]
  • Biomérnöki választék **
 • Klinikai igények és stratégiák (legalább 6 féléves egységek)
 • BioE 283 - Klinikai kutatás megtervezése (2 negyed egység) [UCSF]
 • BioE 260 - Transzlációs kihívások az orvostudományban - „Anti-Medical School” (1 negyed egység) [UCSF]
 • BioE 285 - Egészségügyi pénzügy és közgazdaságtan (2 negyedév) [UCSF]
 • Klinikai igények és választható stratégiák **
 • Üzleti, vállalkozói és technológiai (legalább 8 féléves egység vagy ennek megfelelő)
 • E270 A / B / + - Mérnöki vezetés (4 féléves egységek) [Berkeley]
 • BioE 290 - Projektmenedzsment a transzlációs orvosláshoz Capstone (2 féléves egységek) [Berkeley]
 • Üzleti / vállalkozási választási lehetőségek **

143156_eysz.jpg© University of California, Berkeley

A Capstone tanfolyam 6 egységét és a Projektmenedzsment tanfolyam 2 egységét el lehet osztani a mérnöki és az üzleti témák között, hogy ezáltal a hallgatók testreszabhatók legyenek.

Ezen kötelező tanfolyamok mellett a programhoz legalább 6 egység * diplomás választani szükséges. Ezek az üzleti és közegészségügyi, a számítástechnikai és az epidemiológiai témákra terjednek ki. Az elfogadott választható anyagok széles listája képet ad a lehetséges tantervekről. Abban az esetben, ha egy adott projekt vagy karrier cél előnyös lenne bármelyik egyetemen felajánlott másik tanfolyam számára, lehetőség van együttműködni a tudományos tanácsadókkal egy megfelelő tanulmányi lista elkészítéséhez.

Az év végén minden hallgató részt vesz egy speciális, csak meghívást kínáló szimpóziumon, hogy megosszák a kőbemutató előadásaik eredményeit.

* Mivel az UC Berkeley félévi, az UCSF pedig negyedéves menetrenddel rendelkezik, az egységleírások az egyetemtől függően eltérőek. A félév egységei 1,5 negyedévnek felelnek meg. Hacsak nincs megadva a campus, a felsorolt egységek félévi egységek.

Két egyetem, tapasztalati tanulás

A hallgatók tapasztalatai az MTM programban eltérnek a többi posztgraduális programtól. A hallgatók két egyetemi közösség tagjai, tanfolyamokat tartanak, tevékenységekben vesznek részt, projekteken dolgoznak mind Berkeley-ben, mind San Franciscóban. Ez lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kihasználják e két világszínvonalú intézmény erőforrásait. A hallgatók intenzívnek és pörgősnek írják le a programot. Amint azt a tanterv megjegyzi, az MTM sokrétű, és a hallgatók értékelik, hogy láthatják technikai munkájuk vállalkozói következményeit, miközben számos szakterületen részt vehetnek több terület vezető szakértőivel.

Az MTM tapasztalatához hallgatói erőfeszítésekre is szükség van mindkét egyetem előnyeinek kihasználásához. Jó tömegközlekedési kapcsolat van Berkeley és az UCSF között, és a hallgatóknak meg kell tervezniük, hogy hetente többször utaznak az egyetemek között. Sokak számára kényelmes a BART állomás közelében élni a logisztika egyszerűsítése érdekében. Az UC Berkeley és az UCSF különböző tudományos naptárakon szerepel, Berkeley a szemeszter rendszeren, az UCSF pedig negyedéveket használ. Az MTM mindkettőt követi; a program augusztus közepén kezdődik és június közepén fejeződik be.

Alumni

Az MTM-ben végzettek az orvosi területen sokféle karriert folytattak. Néhány alapító vagy technológiai vezető a kis innovációs start-up vállalkozásoknál. Számos mérnöki szerepet tölt be kis és nagy biotechnológiai cégeknél. Ennek ellenére mások egészségügyi elemzőként dolgoznak a tanácsadó cégeknél. A diploma a klinikai oktatás iránti érdeklődés elmélyítését is szolgálta, számos öregdiák orvosi egyetemre jár.

Alkalmazás

A 2021–2022-es kohorszhoz való csatlakozásra vonatkozó kérelmek szeptemberben nyíltak meg, és 2021. január 6-án, csendes-óceáni idő szerint 20: 59: 59: 59-kor várhatók.

Bár nincs folyamatos gördülési folyamatunk, a legjobb, ha minél korábban jelentkezünk. Így, ha vannak hibák, akkor is lesz ideje kijavítani őket. A határidő lejárta után benyújtott pályázatokat nem fogadják el. A támogató adatoknak, például az ajánlóleveleknek és a TOEFL pontszámoknak legkésőbb a jelentkezés határidejéig meg kell érkezniük. Nem kap értesítést, ha a kérelmét későn nyújtják be - egyszerűen nem kerül feldolgozásra.

A felvételi döntéseket március elején teszik közzé. A felvett pályázók augusztus közepén kezdik meg programjukat.

Alkalmazás ellenőrzőlista

 1. Három (3) ajánlólevél
 2. További anyagok (ha szükséges)
 3. Nem hivatalos átiratok (online benyújtva)
 4. A GPA átalakítása (csak a nemzetközi hallgatók számára)
 5. Az angol mint idegen nyelv (TOEFL) vagy a Nemzetközi angol nyelv tesztelő rendszer (IELTS) hivatalos eredményei (csak nemzetközi hallgatók számára)
 6. Jelentkezési díj

A felülvizsgálat idején hiányos pályázatok nem lesznek versenyképesek a befogadásra. A kérelem hiánytalanságának biztosítása kizárólag a pályázó feladata, és azt időben meg kell tenni.

A jelentkezési folyamat teljes egészében online . Kérjük , ne küldje el a célnyilatkozat, a TOEFL eredmények, kiadványok, önéletrajzok, átiratok vagy ajánlólevelek másolatait. Az ajánlólevelek online benyújtására vonatkozó utasításokat az alábbiakban találjuk. Bármilyen kiegészítő adatot, például kiadványokat, önéletrajzokat és honlapokat, úgy kell benyújtani, hogy az URL-eket feltünteti a visszaigazoló e-mailben, amelyet körülbelül egy héttel kap az online jelentkezés benyújtása után. Az összes pályázatot a Berkeley campus online jelentkezési webhelyén keresztül kell benyújtani a diplomások felvételéhez. Kérjük, ügyeljen arra, hogy az összes e-mail címet, beleértve a saját címét is, helyesen adja meg.

143157_tablet.jpg© University of California, Berkeley

Felvételi követelmények

A minimális felvételi követelményeket az UC Berkeley érettségi osztálya határozza meg. Azokból a kérelmezőktől, amelyekben a hivatalos nyelv nem angol, szintén igazolniuk kell az angol nyelvtudást.

A felvételi döntések az alkalmazás átfogó olvasatán alapulnak, beleértve a teszt pontszámokat, az oktatókat, az esszéket, az ajánlóleveleket, valamint a korábbi kutatási és munkatapasztalatokat. Minden oktatási terület hallgatói pályázhatnak. Minden pályázónak tisztában kell lennie azzal, hogy a mester tantervéhez a biomérnöki alapismeretek tanfolyamai szükségesek; a nem technikai háttérrel rendelkezőknek beszélniük kell arról, hogy képesek kezelni a tanfolyam szigorúbb technikai elemeit. Azoknak a pályázóknak, akik már rendelkeznek biomérnöki diplomával (vagy hasonló szakterülettel), meg kell jelölniük a további mesterképzés okát; ismétlődő fokozat nem megengedett.

Kérjük, vegye figyelembe: az MTM program kifejezetten a transzlációs orvoslás képzésére összpontosít, nem pedig az alapkutatásra. Mint ilyen, ez a mesterképzés általában az ipar vagy a vállalkozói tevékenység iránt érdeklődő hallgatók számára nyújt végső diplomát. Nem célja átjáró a Bioengineering közös PhD programhoz. Azoknak a pályázóknak, akik további fokozatot kívánnak megszerezni az MTM programon túl, fel kell készülniük arra, hogy elmagyarázzák tervezett oktatási pályájukat.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of a ... Tovább

The University of California was founded in 1868, born out of a vision in the State Constitution of a university that would "contribute even more than California's gold to the glory and happiness of advancing generations." Kevesebb