A rendszerbiológia mestere, a bioinformatika szakirányával

Általános információk

Program leírás

A biotechnológia legújabb fejleményei forradalmasították a biológiai rendszerek megértésének képességét több molekuláris rétegben. Ez nagyszerű lehetőségeket kínál az egészség és a betegség mögöttes mechanizmusok tanulmányozására. A bioinformatika és a rendszerbiológia biztosítja azokat a kompetenciákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a nagyszabású biológiai adatokat új tudássá alakítsák.

A programról

A rendszerbiológia és a bioinformatika szakterülete egy interdiszciplináris mesterképzés, amely egyesíti a biológia, az informatika és a statisztika területét. A program olyan ismereteket és készségeket nyújt, amelyek szükségesek az adatelemzési kihívások szakszerű kezeléséhez a modern orvosbiológiai és molekuláris biológiai kutatásban.

Tanulmányok fókusza

A mester program két évig tart, és mélyreható, kutatás-orientált kurzusokat tartalmaz a rendszerbiológiáról és a bioinformatikáról. A program első részében továbbtanulni fog a bioinformatika, a programozás, a kísérleti tervezés és az aktuális kutatási témák terén. A második részben folytatja a többváltozós statisztikák, az expressziós adatok elemzésének, a hálózati elemzésnek és a rendszerbiológiának haladó kurzusait. A program harmadik része során tanulmányozni fogja a következő generációs szekvenálási adatok elemzését, a könyvtár előkészítését és a minőségellenőrzést. Ez együtt megalapozza a bioinformatikában és a rendszerbiológiában alkalmazott kutatási módszertanokat.

A programot egy mesterképzési projekt zárja (45 kredit) a második évben. Ebben a projektben egy releváns kutatási problémát fog megfogalmazni és megoldani, amely lehetővé teszi elméleti ismereteinek és gyakorlati képességeinek egyesítését. A diplomamunkát önállóan végzik University of Skövde szakképzett témavezetője irányításával. A munka elvégezhető az egyetemen, egyik partnercégünknél, vagy más egyetemen, vállalatnál vagy kutatóintézetben.

A rendszerbiológia és a bioinformatika szakterülete egy nemzetközi program, és a tanfolyamok angol nyelven zajlanak.

Tanulmányai befejezése után

Jelenleg hiányzik a végzett bioinformatikusokból és a rendszerbiológusokból, és széles körű lehetőségei vannak a munkaerőpiacon. Egyre nagyobb szükség van olyan szakértőkre, akik nagyszabású biológiai adatokat elemezhetnek, és új eszközöket és módszereket dolgozhatnak ki az ilyen elemzésekhez. Tanulmányai után dolgozhat az élettudományokon belül, például biotechnológiai vagy gyógyszeripari vállalatoknál, vagy az állami szektorban működő kutatólaboratóriumokban. Akkor is felkészült a PhD tanulmányok folytatására.

143005_pexels-photo-4491454.jpeg

Felvételi követelmények

Ahhoz, hogy részt vehessen a programban, a biológiai vagy orvosi területen szerzett alapképzésre (svéd alapképzéssel egyenértékű) van szükség. A biológiai terület meghatározható pl. Molekuláris biológia, biokémia, mikrobiológia vagy élettan. Az orvosi terület itt biomedicina. További követelmény a svédországi középiskolai szintű tanulmányok angol nyelvtudásának igazolása, amely angol nyelvtanfolyamként ismert, azaz angol nyelvtanfolyam 6 / angol nyelvtanfolyam. Ezt általában nemzetközileg elismert teszt, például IELTS vagy TOEFL vagy azzal egyenértékű bizonyíték bizonyítja.

Kiválasztás

Kiosztott kreditek.

Nyelv

A tanfolyamok angol nyelven zajlanak.

Alkalmazás

  • 2020. október 16. - 2021. január 15
  • Alkalmazási kód HS-41276 az universityadmissions.se címen

Amikor? Ahol? Hogyan?

  • Tanulmányi időszak: 2021. augusztus 30. - 2023. június 4.
  • Helyszín: Skövde, Campus
  • A tanulmány üteme: 100%
Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Tovább

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Kevesebb