A gyógyszerész doktor (Pharm. D.) fokozat

Általános információk

Program leírás

Az első belépő szintű gyógyszerészi gyakorlat az Egyesült Államokban.

Már 2000-ben, amikor a Wilkes Egyetem Nesbitt Gyógyszerészeti Iskolája elvégezte az első gyógyszerész doktorát, az iskola országos hírű volt abban, hogy példamutató oktatást nyújtott diákjai számára.

A Pharm. D. az oktatás a betegellátási készségek fejlesztésén alapszik. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszerek alapos ismereteinek átadása mellett a programnak lényegesen több időt kell szentelnie az alkalmazott terápiák, a betegek kommunikációjának és a fizikai értékelés tanításának.

Pályakezdőinktől elvárják, hogy segítsenek megelőzni a gyógyszeres problémákat, amikor csak lehetséges, és amikor a gyógyszeres kezeléssel összefüggő egészségügyi problémák jelentkeznek, azonosítsák azokat és megtalálják a megfelelő megoldásokat.

A Pharm. D. négyéves szakmai tanulmányokat igényel a gyógyszertár előtti tanfolyam összes követelményének teljesítését követően. Az első évet az osztálytermi és a laboratóriumi munkának szentelik. Minden következő év közvetlenebb betegellátási és gyakorlati tanulási lehetőségeket mutat be. A negyedik év kiemelkedő részét kizárólag a klinikai oktatásnak szentelik.

Utoljára frissítve okt. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Our mission is to develop pharmacists who will provide high quality health care and to make meaningful contributions to the science and practice of pharmacy. We will be recognized as an exceptional ph ... Tovább

Our mission is to develop pharmacists who will provide high quality health care and to make meaningful contributions to the science and practice of pharmacy. We will be recognized as an exceptional pharmacy program through innovative education, contemporary practice, and valuable scientific contributions. Teamwork, Professionalism, Lifelong Learning, Cultural Competency, Personalized Attention, Community Engagement Kevesebb