A fejfájás zavarainak mestere

Általános információk

Program leírás

Legyél fejfájás szakember

A fejfájás-zavarok mestere folyamatos szakmai továbbképzési program az egészségügyi szakemberek, mint például az orvosi hallgatók, a neurológusok, a háziorvosok, a fájdalomcsillapítók, a fogorvosok, az ápolók, a pszichológusok és a gyógytornászok számára.

A programot University of Copenhagen és a Dán Fejfájás Központ fejlesztette ki. A dán fejfájás központ Skandináviában az első fejfájás központ, amely multidiszciplináris megközelítést kínál a ritka vagy súlyos fejfájás és a cranialis neuralgias betegek diagnosztizálására és kezelésére.

Diákként a világ egyik vezető fejfájás-kutatócsoportja fogja tanítani, és több mint 30 kutató dolgozik egy olyan transzlációs kutatási környezetben, amely kísérleti in vitro és in vivo modelleket, emberi genetikát és epidemiológiát, valamint humán kísérleti kutatást végez. fejfájás modellek és új kezelési módszerek kifejlesztése.

Ez az orvosi mesterképzés modulokból áll, amelyek fejfájás-epidemiológiát, diagnózist, patofiziológiai mechanizmusokat, vizsgálatot és kezelést, fejfájáskezelő szervezetet és kutatást tartalmaznak.

„Nem tudom szavakba tenni, hogy milyen nagy ez a program. Rendkívül jól strukturált, és annyira egyedülálló a témák széles körében és mélységében, hogy „

- Carl Göbel, Neurológus a Neurológiai Tanszéken, Lübeck Egyetemi Kórházban, Németország

Résztvevő profilok

A fejfájás kezelése a legjobban multidiszciplináris. Ez nyilvánvaló a modern felsőfokú fejfájás központokban, amelyek speciális ápolók, orvosok, pszichológusok, pszichiáterek, gyógyszerészek, fogorvosok és gyógytornászok.

A mesterképzés akkor jogosult arra, hogy kulcsfontosságú szakértővé váljon a fejfájás rendellenességeinek kezelésében olyan helyeken, mint:

 • Tercier fejfájás központok;
 • Speciális neurológiai nappali klinikák;
 • Privát fejfájás-klinikák;
 • Általános orvosi gyakorlat;

A fejfájás-zavarok mestere a fent említett fokozattal rendelkező alkalmazásokat és a fejfájás gyógyszerek terén szerzett tapasztalatokat kéri be a felvételre.

Programszerkezet

Részmunkaidős tanulmány a teljes munkaidőben foglalkoztatottak számára

A 60 ECTS kredit mesterképzés (ami 1 év teljes munkaidős tanulmánynak felel meg) a részmunkaidős tanulás 2 évében valósul meg.

A program legalább 6 egyéni látogatást igényel Koppenhágában, Dániában két év alatt.

Tanfolyam modulok

A legtöbb kurzusmodulnak van néhány rendelkezésre álló hely egy tanuló számára. Az egyéni tanfolyam modulokhoz való benyújtás határideje a tanfolyam kezdete előtt 8 hét.

E-tanulás az egyetemi előadások előtt

 • 1-4. Modul: E-learning önálló tanulási időszak, amelyet egy héten keresztül szembesülnek University of Copenhagen , Dániában.
 • 5. modul: Három hetes klinikai kurzus a dán fejfájás központban, Koppenhágában.
 • 6. modul: A diplomamunka, amely egy szóbeli vizsgával zárul Dániában.

„Szeretem a csoportos megbeszéléseket, mert úgy érzem, lehetőséget adnak arra, hogy átgondolják a nap témáit, és ily módon a tudást klinikai gyakorlatba fordítsák”

- Susie Lagrata, Fejfájás nővér, Országos Neurológiai Kórház és Idegsebészet, Egyesült Királyság110702_modules.png

Tanulási eredmény

Tudományos és klinikai kompetenciák

A hat kurzusmodul során a tudományos és klinikai kompetenciák keverékét kapjuk, hogy fejfájást diagnosztizáljanak és kezeljenek, valamint szervezeti készségekkel fejlesszék ki a fejfájás központot.

Ez a program lehetővé teszi, hogy:

 • Diagnosztizáljon, végezze el a megfelelő feldolgozást és készítsen bizonyítékokon alapuló kezelési tervet minden egyes beteg számára.
 • Keresse meg és tartalmazza a fejfájás gyógyszer tudományos hátterét, fejlesztését és módszereit.
 • Dolgozzon multidiszciplináris környezetben, hogy minden páciensnek a legmegfelelőbb és legjobb ellátást kell biztosítani.
 • Állítson be és fusson fejfájás-klinikát.

Tandíj110703_fees.png

A tandíj differenciált, de még mindig fix - a tárgyalás nem opció

A dán kormány minisztériumi támogatást fizet az EU / EGT diákoknak, míg a többi tanulónak meg kell fizetnie a teljes tanfolyam árát.

 • Teljes tanfolyam ár: nem EU / EGT állampolgárok (tényleges költségek)
 • Csökkentett tanfolyam ár: EU / EGT állampolgárok (részben a minisztérium támogatásával fedezett költségek)

A szponzorok támogatást nyújtanak

A szponzorok nagylelkűsége miatt a fejfájás-rendellenességek mestereibe beiratkozott diákok pályázhatnak egy támogatásra, hogy segítsék a tanulmányi díj egy részét és az utazási költségek egy részét. További információt a www.mhd.ku.dk webhelyen talál.

A University of Copenhagen nem nyújt tandíjat, ösztöndíjat vagy ösztöndíjat

Belépés és alkalmazás

Felvételi kritériumok a fejfájás rendellenességek mestere számára

Mind a teljes programban résztvevő hallgatók, mind az egy kurzusban részt vevő diákok

 • Tartsa a megfelelő főiskolai vagy mesterfokozatot, vagy azzal egyenértékű
 • Legalább 2 éves szakmai tapasztalat
 • Legyen angolul jártas
 • Ismerje meg a középiskolai matematikai A vagy B szintű statisztikát

Pályázati folyamat

A program csak kétévente (akár évekig) fogadja el a pályázókat, és így január és május 1 között pályázatokra is nyitva van.

Töltse ki a jelentkezési lapot a mesterprogram honlapján, a www.mhd.ku.dk címen, és emlékezzen a szükséges dokumentációra.

Egyéni tanfolyam modulok állnak rendelkezésre

A legtöbb modulnak van néhány rendelkezésre álló hely egy tanuló számára. A jelentkezési határidő általában a kezdő időpont előtt 8 hét.

Tartózkodási engedély és vízum

A nem EU / EGT-országokból származó diákoknak vízumot kell szereznie Dániába való belépés előtt. Az országba való belépéshez szükséges vízumkövetelmények eltérőek, ezért konzultálnia kell a dán nagykövetséggel vagy konzulátussal az Ön területén.

A részmunkaidős programba való felvétel nem garantálja a tartózkodási engedélyt diákként. További információért forduljon a Dán Bevándorlási Szolgálathoz.

 • TÍPUS: Folyamatos szakmai fejlődés
 • HELYZET: University of Copenhagen és Dánia fejfájás központja
 • IDŐTARTÁS: 2 év részmunkaidős tanulmány
 • Angol nyelv
 • RÉSZTVEVŐK: Egészségügyi szakemberek, akik fejfájás rendellenességekkel foglalkoznak
 • ELJÁRÁS: Minden második évben (akár években is)
 • TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: www.mhd.dk

Időtartam és ár

Kezdés dátuma: 2020 október

Időtartam: 2 év, részmunkaidős

Ár: 70 000 DKK az EU / EGT állampolgárok számára. 110.865 DKK az EU-n kívüli / EGT-polgárok számára.

Határidő: 2020. május 1.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With it ... Tovább

Driven by intellectual creativity and critical thinking since 1479, researchers and students at the University of Copenhagen have expanded horizons and contributed to moving the world forward. With its 5,000 researchers and 39,000 students, the University boasts an international research and study environment and is highly ranked on the leading ranking lists of the world's best universities. Kevesebb