Áttekintés

A PROGRAM IDŐTARTAMA: 15 hónap
Fokozat szintje: Az Advanced Master Course formája váltakozik az osztálytermi tanulmányok gyakorlati tapasztalataival. A programot a Francia Szakmai Minősítések Nyilvántartása (RNCP) hitelesítette
BEJELENTKEZÉSI KÖVETELMÉNYEK: Mester vagy doktori fokozat, alapképzettség (legalább 3 éves szakmai tapasztalattal)
TELJES PROGRAM DÍJ: 16 900 €
PROGRAM HELYE: Párizs

célok

Minden kurzust angolul tanítanak

A farmakológia fokozattal rendelkező és az élettudományi végzettséggel rendelkezők a kihívásokkal teli és változó tájképet keresik karrierjük során. A vállalatok egyre inkább keresik azokat az embereket, akik nem csak technikailag erősek, hanem különböző üzleti funkciókat is képesek megérteni, vezetni és kezelni. Ehhez széleskörű készségekre és gyakorlati mentalitásra van szükség, amely egyre nehezebbé és nehezebbé válik.

Azok a személyek, akik belépnek a programba, tudományos háttérrel rendelkeznek, és már elvégezték a fejlett diplomákat (Ph.D., PharmD és MSc a biológiai és kémiai tudományokban). Ez a program lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy valós üzleti készségeket fejlesszenek ki, szakmai hálózatokat alakíthassanak ki és cserélhessenek az iparági tapasztalatokkal rendelkező vezető üzleti szakemberekkel.

A program célkitűzései

 • Megtanulni és megérteni, hogy a tudomány, a technológia és az üzleti élet kölcsönhatása hogyan befolyásolja a való világban a döntések befolyásolását.
 • Ahhoz, hogy a diplomások megismerhessék a biotechnológiai menedzsment gyakorlati ismereteit és készségeiket, értékesebbé váljanak a munkáltatók számára, fokozzák karrierlehetőségüket és fejlesszék alapvető kompetenciáikat.
 • Olyan magasan képzett vezetők képzése, akik a szervezet értéklánca mentén elemezhetik és értékelhetik a technológia és a termelékenység közötti kapcsolatokat.
 • Kulcsfontosságú analitikus gondolkodási folyamatok kidolgozása nemcsak a jelenlegi helyzetek és kihívások bonyolultságának megértésére, hanem arra is, hogyan alkalmazzák ezeket az eredményeket ismeretlen és új körülmények között, függetlenül attól, hogy mit hoz a jövő.
 • Ahogyan a program résztvevői a világ minden tájáról érkeznek, elengedhetetlen, hogy tanuljunk egy többnemzetiségű, multikulturális környezetben, ahol az angol az elsődleges nyelv.

Grenoble Ecole de Management hírnevét a nano / biotechnológia és a csúcstechnológia iparának világszerte legkreatívabb, tehetségesebb és ambiciózusabb személyeinek oktatásával építette ki.

Program

Grenoble Ecole de Management 2002 óta kínál fejlett mesterképzést a biotechnológiai menedzsment területén. A kezdetektől kezdve az iskola iparközpontú programot kínál, amely valóban interdiszciplináris jellegű.

A programot arra tervezték, hogy reagáljon a növekvő igényekre a biotechnológiai iparágban olyan szakemberek számára, akik képzettek a vezetés és döntéshozatal terén.

A tanterv magában foglalja a sikeres menedzser alapvető készségeit, és a tudás testére összpontosít, amely egyedülálló az élet-tudományi iparban létező üzleti döntéseknél.

A hallgatók nem csak a készségeket képesek hatékonyan kezelni a technikailag összetett munkahelyeken, hanem a látásmódot is, hogy vezetőik legyenek a területükön.

A Biotechnológia menedzsment program felkészíti a jövőbeli vezetőket azáltal, hogy készségekkel látja el őket:

Indikatív programként. Nem szerződéses okmány

Valódi eset innovatív projekt

Csapatokban a program résztvevői valós idejű innovatív projektet dolgoznak ki, amelynek célja a vezetők és az üzleti vezetők előtt álló kihívások és döntések kiemelése.

6 hónapig megvalósíthatósági tanulmányt és piaci elemzést végeznek egy tárgyról. Fejlesztik az ipari kapcsolatokat, és teljes mértékben kihasználják a professzionális hálózati lehetőségeket, hogy többet tudjanak meg a kiválasztott projektekről. A szimuláció célja az üzleti funkciók közötti kapcsolatok hangsúlyozása, valamint a stratégiai menedzsment összetettségeinek és kihívásainak felismerése.

A diplomások képesek lesznek elemezni és értékelni a technológia és a termelékenység közötti kapcsolatokat, valamint az üzleti értékeket a szervezet értéklánca mentén a dinamikus és bizonytalan környezetben.

Fel kell készülniük arra, hogy kihívják a hagyományos feltételezéseket és paradigmákat, miközben aktívan keresnek új technológiákat és stratégiákat az értékteremtés és a versenyképes folyamatok szervezetein belüli erősítése érdekében.

Foglalkoztatási statisztika

Foglalkoztatás 2 hónapon belül (2016): 100%
Nemzetközi projektekkel kapcsolatos munkák: 76%
Éves fizetés bónusszal az érettségi után:

Cégek

A program végzős hallgatói tudományos kutatócégekkel és gyógyszergyártókkal széles pozícióval rendelkeznek.

A meglévő karrierjüket vagy az élet tudományágában új lehetőségekre való áttérést tudnak előmozdítani. Vállalkozói és menedzsment szintű pozíciók állnak az Advanced Master fokozatok rendelkezésére az alábbiak szerint:

 • Üzlet fejlesztés
 • Termékfejlesztés
 • Projektmenedzsment
 • Kockázati tőke
 • Tanácsadó
 • értékesítés
 • Befektetési bank
Program oktatási nyelve:
 • Angol
Utoljára frissítve Október 9, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
15 hónapok
Price
16,900 EUR
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
Jelentkezési határidő
Start Date
szept. 2020
Jelentkezési határidő

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date

The Best of - GEM - Advanced Master’s degree in Biotechnology and Pharmaceutical Management