Táplálkozási és dietetikai mester
Edith Cowan University
Kulcs információ
Campus helye
Joondalup, Ausztrália
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
24 Feb 2025
* indikatív díj szemeszterenként
Bevezetés
A diétás szakma Pathway ez a mesterképzésben részt vevő Masters elméleti és gyakorlati elemeket integrál a klinikai dietetika, az étkezés, a közösségi és a közegészségügy, valamint a kutatás területén.
A hallgatókat kiképzik a táplálkozási tudomány megértésére és értelmezésére, a táplálkozási igények felmérésére, kutatások elvégzésére és étkezési tanácsadás nyújtására az általános egészségre és a speciális igényekre vonatkozóan, ideértve az egészségügyi feltételeket és a jobb teljesítményt.
A diplomások jogosultak az ausztráliai Dietitians Association teljes jogú tagjaivá válni és csatlakozni az akkreditált gyakorló diétás (APD) programhoz. Az APD az egyetlen olyan hitelesítő adat, amelyet Ausztráliában a kormány és számos magánbiztosító elismert.
A hallgatók két, a táplálkozás és a dietetika Pathway vezető alapképzés közül választhatnak: az egészségtudomány alapképzője (Nutrition Bioscience Major) vagy a Bachelor of Science (testmozgás és sporttudomány) az ajánlott választható választékkal. A természettudományi alapok (testmozgás és sporttudomány) diplomáira szintén jogosultak regisztrálni az Ausztrália testmozgás- és sporttudományban (ESSA), és kettős akkreditációt kapnak (ESSA és APD).
Tanfolyam belépés
Tudományos felvételi követelmények (8. sáv)
A következő tanfolyam-specifikus felvételi követelmények kötelezőek, és azokat minden jelentkezőnek teljesíteni kell. Ezek a követelmények kiegészítik vagy felváltják az alábbiakban az Akadémiai felvételi követelmények sávjában felvázolt minimumkövetelményeket.
Minden jelentkezőnek elvégeznie kell az emberi biológiai tudományok, a tudomány vagy az egészségügy Bachelor fokozatát, amelynek súlyozott átlagértéke (WAM) legalább 65%. A Bachelor fokozatnak tartalmaznia kell a biokémiai és emberi élettani tartalmat, a kémiai (0,25 EFTSL), majd a biokémiai (0,25 EFTSL) és az emberi biológiai (0,25 EFTSL), majd az emberi élettani (0,25 EFTSL) tartalommal.
Az akadémiai felvételi követelmények (8. sáv) teljesíthetők a következők egyikének kitöltésével:
- Egyetemi tanári alapképzés; vagy
- Amennyiben elfogadják, azzal egyenértékű korábbi tanulás, beleértve legalább öt éves releváns szakmai tapasztalatot.
Angol nyelvre vonatkozó követelmények (5. sáv)
A nemzetközi hallgatóknak IELTS Academic-t kell szolgáltatniuk, amelynek teljes minimális pontszáma 7,0 (egyetlen sáv sem lehet kevesebb, mint 6,5). Nemzetközileg iskolázott pályázóknak szintén megkövetelhetik ennek a követelménynek a teljesítését.
A tanfolyam angol nyelvű minimumkövetelményei a következők egyikével is teljesíthetők:
- Bachelor diploma egy jóváhagyott országból;
- Egy ausztrál felsőoktatási szolgáltatónál (vagy azzal egyenértékű) végzett 0,375 EFTSL vagy posztgraduális képzés sikeres elvégzése; vagy
- Amennyiben elfogadják, azzal egyenértékű korábbi tanulás, beleértve legalább öt éves releváns szakmai tapasztalatot.
Burst / Pexels
tanfolyam részletei
Szemeszter elérhetősége
1. félév: Teljes munkaidős tanulmányok a Joondalup-ban
Pályaépítés
1. év - 1. trimeszter (január - április)
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
NUT5112 | Tápanyagok és anyagcsere | 15 |
NUT5113 | Táplálkozási értékelés és antropometria | 15 |
NUT5114 | Közegészségügyi táplálkozás | 15 |
NUT5115 | Táplálkozási biokémia | 15 |
1. év - 2. trimeszter (május-augusztus)
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
NUT5116 | Alkalmazott élelmiszertudomány és rendszerek | 15 |
NUT6100 | Táplálkozási kutatási készségek | 15 |
NUT6101 | Orvosi táplálkozási terápia 1 | 15 |
NUT6102 | Diétás szakmai készségek | 15 |
Megjegyzés: A hallgatóknak ugyanabban a trimeszterben jelentkezniük kell a NUT6101 egészségügyi táplálkozási terápia 1-be és a NUT6102 dietetikai szakmai készségekbe.
1. év - 3. trimeszter (szeptember - december)
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
NUT6103 | Táplálkozási kutatási projekt | 15 |
NUT6104 | Élelmezési és étkezési menedzsment | 15 |
NUT6105 | Orvosi táplálkozási kezelés 2 | 15 |
NUT6106 | Speciális táplálkozási koncepciók | 15 |
2. év - 1. szemeszter (január - június)
Egységkód | Egység címe | Hitelpontok |
NUT6107 | Közösségi elhelyezkedés és értékelés | 15 |
NUT6108 | Ételszolgálat elhelyezése és értékelése | 15 |
NUT6109 | Az egyedi esettanulmányok elhelyezése és értékelése | 30 |
Tanulmányi eredmények
- Kognitív és kreatív képességek alkalmazása az összetett ötletek, fogalmak és elméletek igazi helyzetekben történő bemutatására, értékelésére és szintetizálására.
- Alkalmazza a kommunikációs, együttműködési és érdekképviseleti készségeket innovatív megoldások tervezésére a szakmai gyakorlatban.
- Mutassa be a globális kilátásokat a kulturális és etnikai sokféleség és az értékek tiszteletben tartásával.
- Kritikusan reflektáljon összetett táplálkozási, étrendi és táplálkozási ismeretekre, kutatási alapelvekre és bizonyítékokon alapuló gyakorlatra a szakmai gyakorlat elsajátításának igazolására.
- Használjon magas szintű mérlegelési és önmenedzsment készségeket stratégiai projektek kezdeményezéséhez, megtervezéséhez és végrehajtásához, valamint a dinamikus szakmai környezetben történő működéshez.
Szakmai elismerés
Akkreditálta: Ausztráliai Dietitians Association (DAA)
Karrierlehetőségek
A diplomások különféle területeken dolgozhatnak, például klinikai betegellátás, közösségi táplálkozás és közegészségügy, intézményi étkezési szolgáltatás, élelmiszeripar, kutatás és oktatás, táplálkozási marketing és újságírás, sporttáplálkozás és tanácsadás / magángyakorlat.
Képtár
Karrierlehetőségek
Graduates can work across a variety of areas such as clinical patient care, community nutrition and public health, institutional food service, food industry, research and teaching, nutrition marketing and journalism, sports nutrition and consultancy/private practice.