Ér

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program leírása

Ezt a programot az egyetem szállítja az Edinburgh királyi kollégiumával együttműködve, és elnyerte a Master of Surgery (ChM) díját. A klinikai képzés mellett kiegészíti a munkahelyi képzést.

Az Egyesült Királyság Intercollegiate Surgical Curriculum alapján az érrendszeri és endovaszkuláris műtéten résztvevők számára lehetőséget biztosít a szakterületen releváns témák tanulmányozására, és támogatja a végső szakmai kilépési vizsga felkészítését, mint az FRCS és a FEBVS. A tanulmánya lehetővé teszi, hogy javítsa a bizonyítékokon alapuló ismereteit és fokozza a klinikai gyakorlatát.

A program befejezésekor a hallgatók képesek lesznek:

 • demonstrálják a kiválasztott sebészeti al-specialitás mélyreható ismeretét, és képesek ezt a tudást alkalmazni a sebészeti betegek szisztematikus értékelésére és kezelésére a választható, sürgős és sürgősségi klinikai környezetben
 • felismeri a sebész vezető szerepét és felelősségét a komplex sebészeti betegségek multidiszciplináris kezelésében
 • kritikusan tükrözik a mindennapi sebészeti gyakorlatot a legutóbbi fejlemények összefüggésében, és kritikus párbeszédet folytatnak társaikkal és más szakemberekkel
 • alkalmazza a klinikai tanulmánytervezés, az etika és a statisztikák általános elveit a sebészeti kutatások tudományos irodalmának kritikus értékelésére, és tájékozott megítélést tesznek a sebészeti beavatkozások új és felmerülő kérdéseiről
 • magas szintű autonómiát és kezdeményezéseket gyakorol a szakmai tevékenységben a független sebészeti gyakorlat szintjén

Surgery

Online tanulás

A program teljes egészében online tanít. A diákokat egy aszinkron beszélgetés támogatja e-tutorokkal (az összes vezető klinikus a saját területén), és hozzáférést biztosítanak egy nagy tanulási erőforráshoz, beleértve a legfontosabb online könyvek és folyóiratok előfizetését.

Díjnyertes interaktív online tanulási technológiánk lehetővé teszi, hogy magasan képzett oktatóinkkal kommunikálhasson otthoni vagy munkahelyi kényelméből.

Az online diákok nem csak Edinburgh kiváló erőforrásaihoz férnek hozzá, hanem egy támogató online közösség részévé válnak, amelyből a diákok és a tutorok a világ minden tájáról csatlakoznak.

Programszerkezet

A program félévenként működik 2-4 év alatt, és heti 10-15 órányi tanulmányt folytat, egy rugalmas moduláris módon. A program egy olyan célzott tanulási környezet használatával valósul meg, amely támogatja a különböző tanulási stílusokat, és lehetővé teszi a hallgatók rugalmasságát a tanulmányi mintákban.

A programon belüli kurzusokat folyamatos szakmai fejlesztésként (CPD) is kínálják.

1. év

Kötelező kurzusok:

 • Az érrendszeri gyakorlat alapelvei
 • Endovaszkuláris gyakorlat
 • Open alt = "Sebészet
 • Érrendszeri képalkotás; aneurysmák
 • Krónikus végtag ischaemia
 • Vese
 • Cerebro-érrendszeri rendellenességek
 • Akut végtag iszkémia
 • Felső végtag
 • vénás

Egy klinikai problémamegoldáson keresztül tanítanak az aszinkron vitacsoportok segítségével, amelyek az esetekhez kapcsolódó technikai készségeket és eljárásokat, valamint az alapvető tudást és klinikai készségeket fedezik.

Minden szemesztert, tanfolyamot párhuzamosan tanítanak úgy, hogy egy diák egyidejűleg 5-6 aszinkron megbeszélést folytasson (egy tanfolyamonként). A diákok hetente 10-15 órát töltenek el a programhoz kapcsolódó tanulmányok során (a tevékenységek közé tartozik a vitafórum olvasása, a témával kapcsolatos olvasás, a vita elősegítése).

A szakterület ismeretét és megértését a 2. évfolyamon a speciális tanfolyamok befejezése után értékelik, a formális többszörös választási kérdés (SBA és EMI), amely az FRCS vizsga stílusát ismétli.

2. év

Kötelező kurzusok:

 • Kritikus gondozás
 • Fő tudományos tevékenység (kutatási módszertan és tanulmánytervezés)
 • Tudományos tevékenység (kutatási projekt)

Lehetőséged lesz az akadémiai sebészet szakértelmének fejlesztésére és független kutatási projekt megvalósítására. A program alternatívát kínál egy dedikált kutatói ösztöndíjra azok számára, akik nem akarnak időt szakítani a klinikai gyakorlatról vagy a képzésről.

Karrierlehetőségek

Ez a díj kiemeli az Ön érdeklődését a szakképzés és a folyamatos szakmai fejlődés iránti elkötelezettség iránt. Úgy tervezték, hogy strukturált, de rugalmas módon végezze el a végleges professzionális sebészeti vizsgálatok tanulmányozását.

Befejezése után képes lesz kimutatni mélyreható ismereteit a sebészi specialitásról és ennek a tudásnak a alkalmazása a sebészeti betegek szisztematikus értékelésére és kezelésére a választható, sürgős és sürgősségi klinikai környezetben.

Ha szeretne részt venni a tanításban vagy a kutatásban, akkor ezt is hasznos minősítésnek fogja találni.

Belépési követelmények

Az Általános Orvostudományi Tanács által elismert orvosi diploma (MBChB vagy azzal egyenértékű), és meg kell szereznie az MRCS-t (vagy azzal egyenértékű mérföldkövet értéket).

Az Egyesült Királyságbeli pályázóknak általános vagy érrendszeri fejlõdésû gyakornoknak kell lenniük, ahol az alt = "Surgery (UK ST 3/4) és a beiratkozáskor felügyelt sebészi képzési programon kell alapulnia.

Az Egyesült Királyságon kívüli pályázóknak legalább kétéves alapképzést kell elvégezniük a műtéten és 2 éves speciális képzést a Vascular alt = "Surgery" -en, mielőtt a ChM-re beiratkoznának.

A vascular alt = "Surgery" orvosok, akiknek van tanácsadója vagy karrierlevelű posztja (vagy ezzel egyenértékű).

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS Academic: összesen 6,5 (minden egyes modulban legalább 6,0)
 • TOEFL-iBT: összesen 92 (minden egyes modulban legalább 20)
 • PTE (A): összesen 61 (mindegyik "kommunikációs készség" szakaszban legalább 56, az "Engedélyező készségek" szakaszok nincsenek figyelembe véve)
 • CAE és CPE: összesen 176 (minden egyes modulban legalább 169)
 • Trinity ISE: ISE II mind a négy komponensben

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Edinburgh-i Egyetem kis számú ösztöndíjat kínál a kiemelkedő jelentkezőknek. Ezek nagyon versenyképesek.

Az Egyesült Királyság kormánya posztgraduális kölcsönök

Az Egyesült Királyság állampolgárai, az állandó lakóhellyel rendelkezők és egyes, az Egyesült Királyságban lakóhellyel nem rendelkező uniós állampolgárok jogosultak a posztgraduális kölcsönökre - és bizonyos esetekben a megélhetési költségekre - is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Kevesebb