Általános orvostudomány

Általános információk

Program leírás

Az egészségügyi ellátás fejlesztésének, az egészségügyi szolgáltatások minőségének és elérhetőségének kilátásai az egészségügyi személyzet szakmai szintjétől, mint a fő egészségügyi erőforrástól függnek. Az orvosi szakma alapvető fontosságú a modern társadalomban, és erős érdeklődést igényel a tudomány iránt, valamint szenvedélyt igényel mások iránt. Ez a két tényező biztosítja a motivációt, amely a legfontosabb az évek során a képzés során, hogy elérje a teljes képzettséggel rendelkező orvossá válásának célját.

Az általános orvostudomány alapképzési programjának célja, hogy megalapozott elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson a hallgatóknak, amelyek lehetővé teszik számukra az orvosi gondolkodást és az orvostudományi ismeretek elmélyítését. Ez egy interdiszciplináris program, amely ötvözi az orvosbiológiai tudományokat és a klinikai készségek képzését. A hallgatók átfogó elméleti ismereteket szereznek, amelyek elősegítik tudományos gondolkodásukat és elmélyítik oktatásukat bármely szakirányban.

A program sikeres diplomáitól elvárják:

 • Képzettnek kell lennie a rendelkezésre álló legjobb bizonyítékok kritikai kiértékelésében és alkalmazásában a gyakorlatban.
 • Mutassa be az egészség és a betegség társadalmi, gazdasági, etikai hátterének és az ellátás tudatosságának ismereteit.
 • Vigyázzon az egészségügyben a minőség és az emberiség kérdéseire.
 • A készség az orvostudomány szempontjából releváns kulcsfontosságú kérdések kezelésére.
 • Például elsődleges, másodlagos és harmadlagos egészségügyi ellátást, valamint egyéb kapcsolódó közösségi egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

A program összetevői

Az általános orvostudomány alapképzési programja négyéves teljes munkaidős program, amely ötvözi az elméleti tanulmányt és a klinikai képzést. Az elméleti kurzusok olyan gyógyászati területeket fednek le, mint a kardiológia, a pulmonológia, az allergológia, az immunológia, a nefrológia, a gastroenterológia, az endokrinológia, a hematológia, a reumatológia és mások, amelyek alapos ismereteket adnak az egyes orvosi területek sajátosságairól.

A klinikai képzés széles körű klinikai tudományos ismereteket nyújt a hallgatóknak a betegápolásnak és az orvostudomány gyakorlásának. A program különféle oktatási módszereken alapul, hogy felkészítse a hallgatókat a szakértői ellátás biztosításához szükséges kritikus gondolkodási és kommunikációs készségekre. Klinikai képzésen keresztül a hallgatók megszerezik az alapvető klinikai készségeket és megtanulják, hogyan kell szorosan együttműködni az ország egyik legkülönbözőbb lakosságával. A klinikai képzés figyelemreméltó lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek az orvostudomány terület vezető szakértőitől.

Karrier kilátások

Az orvostudomány hatalmas lehetőségeket kínál. Az általános gyógyászat végzettségével széles körű karrierlehetőségekkel fog rendelkezni:

 • Ambulancia orvosok:
  • orvosok a vidéki, kerületi és regionális kórházakban.
  • sürgősségi orvosok.
  • klinikai diagnosztikai laboratóriumok és osztályok orvosai.

123633_pexels-photo-433267.jpegPixabay / Pexels

Belépés

Az egyetemre való belépéshez a következő dokumentumokat kell benyújtania:

 1. Nyilatkozat az egyetem rektorához;
 2. A középfokú oktatás (általános középfokú oktatás), a műszaki, szakmai vagy felsőoktatás oklevele (igazolás, főiskolai diploma stb.)
 3. 6 fénykép (3x4 méret);
 4. A 086-U nyomtatványon szereplő orvosi igazolás (fluorográfiai képpel)
 5. Az UNT vagy CTA eredeti tanúsítványa;
 6. Az egészségügyi útlevél (vagy a 063 oltási kártya);
 7. Az azonosító okmány és annak másolata (személyi igazolvány vagy útlevél).

Rövid áttekintés

Az oktatás nyelve Angol / kazah / orosz
tartam 5 év
Kredit (fő tudományágak) száma 73
Kezdési idő 2020 őszi félév (szeptember)
Tanulmány típusa Teljes idő
Érdeklődési terület kémia, biológia, fiziológia

Kapcsolatok

A program koordinátora Orvosi Kar dékánja
Svetlana Muratbekova
e-mail: medicina.fakultet@bk.ru
telefon: 7 (716) 2721954
Nemzetközi Ügyek Hivatala

Nemzetközi Ügyek Igazgatója
Altynay Akhmetova
e-mail: academ.dep.poly@gmail.com
telefon: 7 (716) 2721122

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was establish ... Tovább

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is one of the leading regional universities in Northern Kazakhstan. It is more than 50 years in the lead of the education system. The university was established in 1996. Today Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is a modern, actively developing higher education institution with a worthy tradition, great potential and serious plans for the future. Kevesebb