Általános Orvostudomány (MUDr)

Általános információk

Program leírás

A 6 éves tanterv a MUDr mesterképzéshez vezet. - "Medicinae Universae Doctor" = általános orvos doktora.

A felvételi eljárásról szóló Kódex 3. cikke (1) bekezdésének második mondata értelmében a Károlyi Egyetem tanulmányi pályázói számára ez egy szakirányú tanulmányi program.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A hallgatók angol nyelvű írásbeli felvételi vizsga alapján kerülnek elfogadásra az alábbi tantárgyakból: főiskolai biológia, kémia és fizika, valamint egy angol nyelvű interjú. A sikeres pályázóknak legalább 244 pontot kell elérniük a 330-ból. Mindkét rész ugyanazon a napon történik, így azonnal tudnia kell, ha elérte a szükséges számú pontot a felvételhez. A vizsgát a kar vizsgáztatói felügyelik. A 2019/20-as tanévben a beiratkozott hallgatók maximális száma 150 az Általános Orvostudomány számára. A számológépek és az időszakos táblázatok nem megengedettek.


A felvétel feltételei

A mesterképzésre való belépést a befejezett középiskolai végzettség igazolja. A poszt-posztgraduális tanulmányokhoz (mesterképzés) való felvételt szintén a befejezett oktatás szabályozza bármilyen típusú tanulmányi programban.

Ellenőrzési módszer:


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A mintakérdések megtalálhatók ezen a honlapon: http://en.lf1.cuni.cz/sample-questions


Előkészítő kurzus

Az első orvostudományi kar önmagában nem nyújt előkészítő tanfolyamot, de lehetséges, hogy részt vegyen egy előkészítő tanfolyamon:

  • Károly Egyetem Nyelv- és Előkészítő Tanulmányainak Intézete;
  • Prágai apátsági főiskola;
  • képviselőink Németországban, Izraelben és az Egyesült Királyságban;
  • előkészítő tanfolyam az Egyesült Államokban - http://www.medicaldoctor-studies.com/


Diplomás profil

Ennek a programnak a diplomái az általános orvoslással és átfogó elméleti háttérrel rendelkező átfogó oktatással rendelkező orvosok. Tudományos és gyakorlati munkájukra képesek, kommunikációban tanultak, és felkészültek arra, hogy a felnőtt lakosság, a gyermekkori és a higiéniai, közegészségügyi és epidemiológiai alapellátást biztosítsák. Készen állnak arra, hogy új eredményeket szerezzenek, és szakterületeiket az orvosi rendszernek és / vagy az egészségügyi rendszernek szenteljék. Megtanulták az orvosi szakma etikai, jogi és erkölcsi alapelveit.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change Kevesebb